Stjärnorna möts – i boxningsringen

SPORTBLADET

”Kommer skada honom”

Den 22 november möts Lex Veldhuis och Bertrand ”ElkY” Grospellier i en match om 670 000 kronor.

Och den här gången har pokerstjärnorna bytt ut spelmarkerna – mot boxningshandskar.

– Jag vill knocka honom,  säger Veldhuis.

I ena ringhörnan: En 28-årig holländare som sportat hela livet och lyckats bli miljonär på poker. I den andra: En tanig fransman som vunnit såväl EPT, WPT som WSOP-turneringar men saknar boxnings-erfarenhet.

”Skada honom på riktigt”

Om drygt en månad blir äntligen matchen mellan pokerstjärnorna Lex Veldhuis och Bertrand ”ElkY” Grospellier äntligen av. I potten ligger 670 000 kronor – och en hel del prestige.

– Matchen kommer att innehålla någonting ”ElkY”  aldrig upplevt förut, vetskapen om att någon vill skada honom på riktigt, säger Veldhuis till pokerstrategy.com.

”Mina chanser har ökat”

Den 28-årige holländaren, som sportat hela sitt liv, berättar att de båda saknade erfarenhet av kickboxning när de slog vad. På senare tid har han dock legat i hårdträning för att öka chansen att vinna.

– Jag tror definitivt mina chanser har ökat eftersom jag tränat hårdare. Jag kan inte se att jag förlorar mot ”ElkY” i något som involverar koordination och sport.  Jag har sysslat med både tennis, fotboll och boxning – ”ElkY” har bara tränat på gym. Jag tror inte styrka spelar så stor roll, säger han.

”Vill knocka honom”

Lex Veldhuis har ett gott självförtroende inför matchen – tvekar inte att avslöja sin taktik.

– Jag vill knocka ”ElkY, vilket jag tror kommer som en chock för honom, säger han.

Jonas Blomquist/Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker