Här specialtränar Falk – på att benskejta

SPORTBLADET

SUNDSVALL-OSLO. Hanna Falk lämnar inget åt slumpen i jakten på en VM-medalj.

Hon har specialtränat benskejt under mjölk-syrapress för att hantera upploppet.

– Jag har kört VM-pass på banor i Torsby, säger hon.

Foto: Hanna Falk in action.

Avslutningen på sprintbanan i Holmenkollen är speciell. Det är tvära svängar och höga hastigheter som åkarna ska hantera när de redan är trötta och benen stumma.

Svenska VM-hoppet Hanna Falk har specialtränat inför det som väntar i morgon. Redan i somras började hon köra extra benskejt, femmans växel utan stavar – som används in mot upploppet. Hon gjorde det på rullskidor och i skidtunneln i Torsby.

Kört hårt i Torsby

– Vi har jobbat så att hon kört två till två och en halv minut i vanligt sprinttempo, sen har vi lagt på en snabbare period på det med hög fart. Så som det kommer att se ut i Holmenkollen, säger damernas förbundskapten och Hannas tränare Rikard Grip och påpekar:

– Det handlar om att utveckla den tekniska biten i benskejt, man måste våga vara trygg i att stå på en skida i taget i hög fart.

Hanna Falk, som är igång efter illamåendet i genrepet i Drammen i helgen, har kört flera pass på en simulerad VM-bana i Torsby.

– Jag har ganska bra koll. Jag har försökt hitta liknande avslutningar. Jag tycker att det känns bättre och bättre, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM