Red Bull vill värva Kimi Räikkönen

Av: Anna Andersson

Publicerad:

”Han står på vår lista”

Kimi Räikkönen slutade två i Kinas GP.
Kimi Räikkönen slutade två i Kinas GP.

Red Bull har hittat sin drömförare.

Kimi Räikkönen.

– Han står på vår lista, säger Helmut Marko.

Sedan stallkriget hos Red Bull eskalerade är det inte mycket som talar för att Mark Webbers kontrakt med Red Bull förlängs. Stallet letar efter en ny förare som kan ta rollen intill Sebastian Vettel.

– Kimi Räikkönen är ett av namnen på vår lista till nästa år, säger Red Bulls motorsportkonsulent Helmut Marko till motorsporttotal.

Finländarens kontrakt med Lotus går ut efter årets säsong och han kan tänka sig en annan lösning till 2014.

”Snackas mycket...”

– När det gäller framtiden är det en sak som jag är säker på, jag vill arbeta tillsammans med ett bra stall och jag vill köra en bra bil. Red Bull är ett bra stall och de har vunnit flera VM-titlar och de senaste åren har de vunnit allt, säger Räikkönen.

I tyska Bild am Sonntag utvecklar han sina tankar:

– Det snackas så mycket inom F1. Jag har ännu inget kontrakt för 2014, det stämmer. Först ska jag försöka få ut max med Lotus och sedan funderar jag över framtiden. Självklart är det smickrande att Red Bull säger sådana saker, men vad betyder det när det inte finns något papper som är undertecknat?

Kimi Räikkönen, som vann VM med Ferrari 2007, var tvåa i Kinas GP, och vann premiären. Efter tre lopp ligger finländaren tvåa i VM.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN