- Sebastian Vettel beter sig som ett barn

Publicerad:

SPORTBLADET

Förre mästaren Jac Villeneuve attackerar VM-ledaren

Sebastian Vettel, Red Bull
Sebastian Vettel, Red Bull

Sebastian Vettel kan ta sin tredje VM-titel.

Men det finns en mästare som inte är imponerad:

– Han beter sig som ett barn, säger Jac Villeneuve.

Red Bulls Sebastian Vettel har vunnit VM de två senaste åren och han leder med tio poäng före Fernando Alonso, Ferrari, när två lopp återstår av årets säsong.

Men trots framgångarna behöver han mogna och växa upp.

Det anser mästaren från 1997, Jacques Villeneuve,

– Som jag ser det är det ingen som helst tvekan, Fernando Alonso är den bäste föraren därför håller jag på honom, säger Villeneuve till italienska Autosprint.

– Seb är jättesnabb, men jämfört med Fernando så är den en skillnad på hur han hanterar en svår situation.

Villeneuve menar att 31-årige Alonso är betydligt mer mogen än sin 25-årige motståndare.

– Alonso håller sig kall, rationell, medan Vettel blir förbannad och arg, han skriker och pekar med långfingret. Han beter sig som ett barn, säger Villeneuve.

– Deras olika sätt att uppföra sig indikerar att de inte har nått samma mognad, men låt mig vara tydlig Sebastian är också ett ess, men han har större problem att lösa kritiska situationer. När han väl är i ledningen verkar det som om han är oslagbar, men när det är någon som kommer ifatt honom är han sårbar.

Imponerad av Alonso

Jac Villeneuve var inte alls imponerad av att Vettel körde upp sig från sista startplats till plats tre i Abu Dhabi och han anser att det är Alonso som förtjänar att bli världsmästare 2012.

– Som jag ser det så var det bara en bekräftelse på det som jag anser om Vettel. Han hade kontakt med Senna och skadade han framvingen sedan tappade han kontrollen över bilen och kraschade när säkerhetsbilen var ute, ett stort misstag utan några större konsekvenser. Sedan var han snabb, men han hade tur och jag tänker inte ändra mig, säger kanadensaren.

– Fernando Alonso är mer förtjänt av att vinna titeln för 2012.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN