Pekka Dahlhöjd död

avSportbladet.se

Svensk friidrott sörjer tränaren

Skärmdump från Örgrytes hemsida.

Flera svenska friidrottare sörjer Pekka Dahlhöjds bortgång.

Stavhoppstränaren avled i natt vid 57 års ålder.

”Tack Pekka Dahlhöjd för allt ditt engagemang och din hängivenhet du givit oss aktiva, vila i frid...”, skriver Patrik Klüft på Twitter.

Pekka Dahlhöjd har varit anställd i Örgryte friidrott sedan 1987, och har tränat flera framgångsrika stavhoppare, bland andra Alhaji Jeng, Patrik Kluft och Oscar Jansson.

”Lämnar ett stort tomrum”

På sin hemsida skriver ÖIS Friidrott:

”Pekka har betytt mer än att vara en anställd tränare för klubben.
Pekka har varit en eldsjäl av stort mått och en hörnsten i ÖIS Friidrotts verksamhet under flera decennier. Även utanför klubben var Pekka var en högt uppskattad person med ett mycket brett kontaktnät inom friidrotten världen över. Hans tränarkompetens var högt aktad bland andra elittränare världen över.
Pekka lämnar ett stort tomrum i dagliga verksamheten i Friidrottens Hus där han nästan varje dag befunnit sig vid stavhoppsmattan och instruerat ungdomar och elit året om.
Sorgen och saknaden är stor bland Göteborgs friidrottskretsar liksom bland friidrottare både i Sverige och i övriga världen.
Våra tankar går till familjen och närmast sörjande”.

”Sorg och tom känsla”

Flera svenska friidrottsprofiler sin sorg:

"Har fortfarande svårt att smälta den fruktansvärda nyheten att Pekka har lämnat oss! En eldsjäl av din kaliber har sällan skådats R.I.P", skriver Alhaji Jeng på Twitter.

"Det är verkligen med sorg och tom känsla som livet går vidare. Pekka är och förblir en del av mig", skriver tränaren Yannick Tregaro.

"Jag hoppas han visste hur mycket han betydde för mig och många, många andra stavhoppare och friidrottare världen över. Wow alla dessa mästerskap som gjorts så roliga och innehållsrika bara på grund av honom, vila i frid", skriver Angelica Bengtsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott