Mäklarens kupp – VM och 5 milj

SPORTBLADET

Hyllas av förre världsmästaren: ”Han är en best”

Foto: Charles-Alexandre Sylvestre

Han jobbar heltid som mäklare i Montreal och pokern har länge varit en hobby.

Under söndagen förändrades Charles-Alexandre Sylvestres liv för alltid när han knep en överraskande VM-titel i WSOP:s Event 3 värd över 3 miljoner kronor.

– Han är en best, säger kompisen och förre världsmästaren Jonathan Duhamel.

Foto: Charles-Alexandre Sylvestre som mäklare

Charles-Alexandre Sylvestre, 30, är visserligen ingen gröngöling när det kommer till poker. 2010 tog han två pengaplaceringar under WSOP tillsammans värda ungefär 235 000 kronor.

Men Charles-Alexandre har inte varit i närheten av de pengar som han kammat hem under de senaste veckorna. Faktum är att han inte ens hade några planer på att åka till WSOP i Las Vegas överhuvudtaget, men bestämde sig för att chansa när han vann 230 000 dollar, 1,5 miljoner kronor, i en turnering online.

”Känns otroligt”

Och i Vegas blev det alltså succé direkt när han vann WSOP Event 3 ($1000 No-Limit Hold'em Re-entry) för 491 360 dollar eller 3,2 miljoner kronor.

Det betyder att mäklaren spelat in motsvarande 4,7 miljoner kronor på de senaste 14 dagarna.

– Det känns otroligt. Det är mitt första finalbord i WSOP, min första titel. Jag hade två av mina vänner här som hejade på mig, däribland världsmästaren, säger han till WSOP:s hemsida.

Vilket betyder mest för dig, pengarna eller titeln?

– Pengarna för mig. En halv miljon dollar, det är väldigt trevligt, den saken är säker. Jag vet inte vad jag ska göra med pengarna än, investera en del och spela mer turneringar. Titeln betyder mer, men pengarna är otroliga, inget snack.

Världsmästaren i Charles-Alexandre Sylvestres ringhörna är ingen annan än Jonathan Duhamel, kanadensaren som vann WSOP Main Event 2010 och kammade hem osannolika 8 944 310 dollar eller 59 miljoner kronor.

”Är en legend”

Och enligt Duhamel är var det bara en tidsfråga innan det small till för kompisen.

– Den här killen är en legend i Montreal, säger Duhamel till Bluff Magazine.

Större än dig?

– Nästan lika stor… Nej, större. Han är en best. Han är riktigt intelligent, aggressiv och en bra spelare. Så han förtjänar verkligen det här.

Charles-Alexandre Sylvestre skulle egentligen bara stanna i Las Vegas i tio dagar, men efter titeln har han bestämt sig för att stanna under hela WSOP-serien som pågår ända in i juli.

– Jag spelar alltihop och ser vad som händer. Kanske springer jag bra och lyckas ta ytterligare en titel. Och sen kanske jag går långt i Main Event.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker