Första vinsten på 2,5 år: ”Avgörande för fortsättningen”

avJonas Gustavsson

Utjämnat i semifinalserien mellan Dalen och Storvreta

Foto: BILDBYRÅN

Efter åtta raka förluster mot Storvreta så bröt Dalen den negativa sviten i andra semifinalmötet.

Dalen vann med 8-6.

– Detta var avgörande för fortsättningen, säger tvåmålsskytten Kim Lundström.

Dalen har haft förtvivlat svårt att vinna mot trefaldiga mästarna Storvreta.

Lagen möttes bland annat i förra årets SM-final där Storvreta vann med 5-3, och totalt har det blivit åtta raka förluster sedan senaste Dalen-vinsten som kom under hösten 2010.

Men nu, två och ett halvt år efter senaste segern, kom äntligen trendbrottet. Dalen vann med 8-6 på hemmaplan, utjämnade semifinalserien till 1-1 i matcher och visade framförallt för sig själva att Storvreta inte är oslagbara.

– Det var ju längesedan vi vann mot dem, men vi har inte varit utspelade. Det har ofta varit jämnt, men Storvreta är bra och har alltid lyckats vinna till slut, säger tvåmålsskytten Kim Lundström till TV4 Sport.

– Den här segern för oss känns väldigt avgörande för fortsättningen. Spelar vi så här och alla är på topp så kan vi ta dem. Det här är hur roligt som helst.

”Ruskigt fult”

Just Kim Lundström blev stor matchvinnare för Dalen. Han satte 6-4 i slutet av andra perioden och 7-4 i början av sista perioden – två mål som grundlade segern.

– Jag minns det första målet bäst. Det kom ett bra uppspel, Storvreta missade i försvaret och jag fick mer eller mindre öppet läge, säger Lundström.

Matchen fick dock ett negativt efterspel där Storvretas Joakim Olsson drog klubban rakt upp i ansiktet på Dalens Thomas Holmgren. Tilltaget, som kom i matchens sista minut, renderade i en femminutersutvisning.

– Man ska inte klara sig undan matchstraff när man drar klubban rakt upp i ansiktet. Det är ruskigt fult gjort, sa expertkommentatorn Peter Kokocha i TV4 Sport.

Falun har kopplat greppet i semifinalserien mot Pixbo där man nu har 2-0 i matcher och hemmamatch i det tredje mötet. Den andra semifinalen var ett svängigt möte. Falun tog ledningen med 4-0, men sedan tog Pixbo timeout, sköt fem raka mål och hade ledningen med 5-4. Då vände Falun tillbaka igen, sköt tre raka mål och vann till slut med 7-5.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy