Mums, Tyson!

SPORTBLADET

Bet sonen - talade ut om tatueringen: Den är inte ens halvfärdig

1 av 2 | Foto: TUGG TUGG Först smakade Tyson på Evander Holyfields öra. I går högg han in på sonen Miguels arm.

NEW YORK

Slängande med sin son förklarade i går Mike Tyson varför han skaffat en tatuering i ansiktet.

En krigsmålning?

- Äh, jag ville ha nåt i ansiktet. Gillade inte hur det ser ut, säger Tyson.

Mike Tysons tränare Freddie Roach trodde att tatueringen var afrikansk, men experter säger att den snarare är inspirerad av Maori-folket på Nya Zeeland.

Tyson själv skakar på axlarna.

- Jag ville bara sätta någonting på mitt ansikte. Jag gillade inte hur jag såg ut. Det finns miljarder människor där ute med tatueringar i deras ansikten.

- Jag har en tatuering och jag är inte klar. Den är inte ens halvfärdig. Låt oss prata om matchen. En tatuering är personlig, låt oss prata om matchen.

Matchen går mot Clifford Etienne i Memphis i morgon, bara en dryg vecka efter att Tyson skaffade tatueringen i Las Vegas.

Den kan svälla upp

Normalt sett behöver en tatuering en månad på sig att läka.

- Får han ett lätt slag som vanligtvis inte skulle vara något problem så kan den svälla upp som efter ett mycket tyngre slag, säger Dr Robert Weiss, hudforskare, till New York Times.

- Skinnet kan lossna och det är större risk för blåmärken. Tatueringen kan smeta ut. Efter ett par rejäla slag kan han vara ute ur matchen, säger Weiss.

Men Tyson verkar inte oroad. På presskonferensen i Tunica, Mississippi, var han glad och avslappnad. På frågan varför han sagt att han var sjuk och ställde in matchen svarade han:

- De erbjöd mig mer än fem miljoner dollar och jag blev frisk snabbt. Om jag inte hade fått det hade jag snabbt blivit sjuk igen.

Tyson hade med sig sin son, 9 månader gamle Miguel.

Han drog han av honom tröjan.

- Han vill bli boxare så jag vänjer honom med vad som händer. Ni behöver inte veta hans namn eller hans ålder. Ni kommer att se honom i ringen.

Nyligen blev det klart att Tyson ska betala 6, 5 miljoner dollar av sina framtida inkomster till andra exfrun Monica Turner.

- Jag är en dålig kille. Jag har bedragit varenda flickvän jag haft. Jag har varit en dålig muslim.

"Knuff i rätt riktning"

Han pratade om att "alla jävla kvinnor" försöker att ta hans barn ifrån honom.

Själv menar han att han är en god far.

- Jag vill knuffa dem i rätt riktning. jag vill inte att de blir som sin far och hamnar i trubbel, hamnar i fängelse. Jag vet inte om de har dåliga gener men jag tänker ge dem en bättre start än jag fick... hoppas jag, säger Mike Tyson.

Tysons tatueringar:

Fredrik Virtanen

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning