Bor på lyxhotell och behandlas som kungar

1 av 4 | Foto: GRAND HYATT INCHEON (incheon.grand.hyatt.com)
SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se.

PYEONGCHANG. De bor och behandlas som kungar.

När André Myhrer, Matts Olsson och Mattias Hargin landar i Sydkorea väntar ren lyx.

– Det är ”golden standard” på upplägget, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter. 

I Sotji blev det inga alpina medaljer för Sverige. I Pyeongchang är tanken att det ska bli flera stycken. För att optimera chanserna har landslagsledningen gjort allt för att åkarna ska få bästa tänkbara uppladdning. 

André Myhrer, Mattias Hargin, Matts Olsson och Kristoffer Jakobsen flyger till Sydkorea på fredag och när de sedan landar på lördag slussas de direkt till ett femstjärnigt lyxhotell. 

– De stannar kvar där i ett och ett halvt dygn för att optimera inträdet i en ny tidszon. Det är ”golden standard” på det upplägget, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter och fortsätter:

– När de landar går de rakt ut genom portarna och körs till ett hotell några minuter bort medan tränarna tar hand om bagaget.

”Inget får gå fel”

För teknikdamerna, som varit på plats i Pyeongchang sedan i måndags, väntar ett liknande upplägg när de lämnar OS-byn och tar in på lyxhotell i Seoul under några tävlingsfria dagar mitt under OS.

– De får bara en chans och då vill vi se till att den chansen ska vara så stor den bara kan vara. Allt är så optimerat som det kan bli. Det får inte gå fel, säger Eliasson Winter.

Tre OS-fakta om alpint, teknik 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM