Ljungberg börjar rehabiliteringen

SPORTBLADET

"Det som var fel har åtgärdats"

Operationen är avklarad.

Nu börjar vägen tillbaka.

Fredrik Ljungberg är hemma i Halmstad för att semestra och ta nya tag.

Fredrik Ljungberg är borta från säsongspremiären med Arsenal och med största sannolikhet även de två inledande matcherna i EM-kvalet.

Fredrik Ljungberg mötte pressen och svarade på frågor om framtiden.

Operationen i London i helgen genomfördes utan komplikationer. Om ungefär en vecka ska han kunna gå utan kryckor och även om det dröjer innan han är tillbaka på fotbollsplanen är den förre Halmstadsspelaren optimistisk.

- Visst har jag ont, men annars känner jag mig ganska bra. Det är skönt att äntligen ha fått en diagnos och att det som var fel har åtgärdats, säger han.

- Vid operationen tog de bort lös vävnad i höften som var det som gjorde att jag fick så ont när jag vred mig på vissa sätt.

- Det är tråkigt att jag missar premiären med Arsenal och kanske även EM-kvalet, men jag har redan ställt in mig på det. Nu siktar jag först och främst på att bli frisk och sedan är det bara att köra.

Hur länge räknar du med att vara borta - landslagsläkaren Anders Valentin har sagt tre månader?

- Jag hoppas jag kan vara tillbaka om två.

Efter landningen i Köpenhamn på onsdagen fortsatte Ljungberg hem till Halmstad för att träffa familjen och påbörja sin rehabiliteringsträning.

En månads semester

Eftersom skadan inte är en muskelskada handlar den närmaste tiden om att läka ihop efter operationen och samtidigt bibehålla rörlighet och styrka i framför allt lårmusklerna.

- I början blir det mycket träning i vatten för att inte belasta höften. Efterhand som jag känner mig friskare kan jag springa igen, säger Ljungberg.

- Det blir oerhört många matcher om man spelar i en toppklubb och går långt i ligan och i cuperna, det sliter.

Ljungberg stannar fyra veckor hemma i Halmstad innan det bär av till London igen. Och håller bara det fina svenska vädret i sig hoppas han hinna med lite sol och bad efter förmiddagarnas rehabiliteringsträning.

- Sedan ska jag också passa på att hälsa på mormor och lite sådant, och kanske se någon tennismatch i Båstad, säger han.

TT