Svenskt styrkebesked i damernas storslalom

SPORTBLADET

Damernas storslalom ser ut att kunna bli en bra chans till OS-medalj för Sverige i Sydkorea. I italienska Kronplatz blev Sara Hector femma och Estelle Alphand sjua.

Vann tävlingen gjorde Viktoria Rebensburg.

Det första åket i italienska Kronplatz blev lyckat ur en svensk synvinkel. Sara Hector (fyra), Estelle Alphand (sexa) och Frida Hansdotter (nia) var samtliga bra med inför andra åket, där de två förstnämnda hade rejält häng på pallplatserna.

Men det blev ingen svenska på podiet. Frida Hansdotters missade topp tio och Estelle Alphand, som hade ett fint åk på gång, tappade 74 hundradelar från sista mellantiden och blev till slut sjua.

Sara Hector hade sjunde bästa åktid i andra åket och slutade på en femteplats. Resultatet är ändå säsongsbästa för både Hector och Alphand i storslalom, något som bådar gott inför stundande OS.

Shiffrin åkte ur

De två absoluta toppnamnen hade det tufft i Kronplatz. Den överlägsna världscupledaren Mikaela Shiffrin körde ur redan i första åket.

Den tidigare tvåan i storslalomcupen, Tessa Worley, slutade på en sjätteplats, 1,91 efter vinnaren Viktoria Rebensburg som i och med det tog över andraplatsen i cupen.

Foto: TIZIANA FABI / AFP
Hector femma.
ARTIKELN HANDLAR OM