Arnes bästa på år och dar

SPORTBLADET

Jonas Bladh: Inte ett enda Hegerfors-skämt förrän matchen dött

Det är väl själva den att man aldrig kan lyckas slå fast en sanning. Här har jag dömt ut Arne Hegerfors ett antal gånger. Han har babblat sönder matcher till höger och vänster.

Så slår jag på apparaten för att se Djurgården möta jättedödarna från Halmstad – och Arne gör sin bästa match på år och dag.

Träffsäker i sina kommentarer, lite utfyllnadssnack när spelet tillät och krävde det – och INTE ett enda Hegerfors-skämt förrän matchen dött efter 74 minuter och 31 sekunder. (”5–1 till Djurgården och fem ett är vad de gjort i mål också. 51 stycken alltså.”)

När Arne sedan kompletterades av den alltid eminente Ola Andersson blev det en bra kväll framför dumburken. Det enda frågetecknet jag inte lyckades räta ut var varför Ola inte sa ett pip om AIK:s återkomst. Hans sätt att markera opartiskhet?

Spenderade morgonen med att spana in Fyrans morgonsportpanel (dessvärre ligger ju de två sportpanelerna, Fyrans och SVT:s mot varandra). Tyvärr var det ungefär som vanligt. Peter Lindgren försökte starta ett lagom seriöst samtal om den senaste tidens händelser.

Carina Berg fnittrade och briljerade med sportokunskap.

Peppe Eng ville vara überseriös. Lasse Anrell ville vara Lasse Anrell och säga emot Peppe. Det var högst två plus.

Men sedan kom läget för Elin Ekblom – när det skulle snackas boll. Den rappkäftade mittfältaren från Djurgården/Älvsjö steg in i debatten med pondus och distinkta åsikter. Snacka om att hon utklassade de käbblande gubbarna – mer sånt!

Nästa vecka ser jag på ettans sportpanel.

Bäst

Sämst

Jonas Bladh