Sportbladet

Vi får stå där med dumstrut

SPORTBLADET

Frank Östergren: Det är våra spargrisar som töms

Tv-pengar korrumperar.

Eller åtminstone framkallar tystnad.

Att agenten Rune Hauge redan fått 30 miljoner kronor och ska få ytterligare 50 miljoner för att ”konsultera” fram ett nytt svensk tv-avtal för fotbollen – inte en käft reagerar.

Men sådan är fotbollens makt över tv att vad som helst kan passera, det gäller ju att få tittarsiffror, reklamintäckter och stärka varumärket.

Lars-Åke Lagrell drömmer om att mjölka de svenska tv-kanaler på minst 1,5 miljarder. Att då ge kompisen Rune Hauge 50 miljoner är ju spott i havet. Trots att det finns svenska förhandlare som mellan skål och vägg säger att de skulle göra exakt samma jobb med samma resultat för en enda miljon.

Det är ju som gjort för klassisk grävande tv-journalistik, men som skrivits förr. Tv tillhör fotbollsfamiljen och i den familjen sköts alla affärer internt. Vi tittare får stå där med dumstrut, för det är våra spargrisar som töms.

EU hotar med att det inte ska bli tillåtet att tv-sälja all fotboll exklusivt till enda kanal. Vilket fått analytiker att påstå att minst tio engelska Premier League-klubbar då går i konkurs.

TV4 påstår att man ska visa handbolls-EM, trots att Sverige missar slutspelet. Varför visade man inte kvalet, om man nu är en riktig sportkanal?

Lorenzo Nesi hörs prata friidrott i Eurosport, bland annat. Lorenzo Nezis namn står också under pressutskick före fri-idrottsgalor. Utgår från att Eurosport inte använder honom i fortsättningen.

Har Glenn Strömberg tröttnat på allt beröm? Under Confederations Cup gör han allt för att slå sönder myten att han bara pratar då och då. Samspelet med Staffan Lindeborg får mig att undra om de ens sitter tillsammans. 

Midsommarhelg, fordom bara Solleröloppet på cykel. 2005: en tung tv-helg med Wimbledon (jag gillar Anders Ericssons kommentatorsstil), golf (bra kommenterat, Liv Wollin), roadracing, fotboll, volleyboll, speedway och lite till.

BÄST

Sämst

Frank Östergren

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet