Andra raka segern för Schumacher

SPORTBLADET

Massa på pallen

Nürburgring (TT-AFP)

För två veckor sedan vann han på Imola-banan. På söndagen visade Michael Schumacher återigen att han blir att räkna med i årets formel 1-cirkus när han vann på Nürburgring.

Frånkörda och inte längre med i kampen om VM-titeln. Så har det hetat om Michael Schumacher och om Ferrari. Men på söndagen fick såväl Schumacher som det italienska F1-stallet visa tvivlarna att de hade fel.

På Nürburgring tog Schumacher sin andra raka seger och 86:e totalt samtidigt som hans stallkamrat, brasilianaren Felipe Massa, slutade trea för sin första pallplacering i karriären.

Perfekt lopp

– Om du slutar först, vad kan du säga... Det var ett perfekt lopp, bra strategiskt och en stark insats hela vägen, sade Schumacher.

Tack vare söndagens seger knappade Schumacher in på regerande världsmästaren Fernando Alonso. Spanjoren som slutade tvåa efter Schumacher har nu 13 poängs ledning i den sammanlagda VM-ställningen.

På söndagen slutade Alonso 3,7 sekunder efter sedan Schumacher haft betydligt mera kyla och väntat tre varv längre än Alonso med ett depåstopp. Ferraristallet var också ett par sekunder snabbare i depån än konkurrenterna i Renault och ordnade en komfortabel ledning för Schumacher.

Kimi fyra

Bakom palltrion slutade finländaren Kimi Räikkönen fyra och brasilianaren Rubens Barrichello nådde sin främsta placering sedan han kom till Honda i form av en femteplats.

För Alonso väntar nu chans till revansch på hemmaplan. Nästa lopp körs på Barcelonas formel 1-bana.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport