...och Norström allt längre bort från OS

SPORTBLADET

Klubben bestämmer

LUGANO

Mattias Norströms medverkan i OS är mycket osäker.

Han missade matchen sent i natt på grund av en skada.

Norström har ont i nacken och Los Angeles Kings är inte sugen på att deras kapten spelar småskadad i OS.

- Jag vet om att Mattias vill vara med i OS, men just nu vet vi inte om han kommer eller inte, säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Foto: Mattias Norström har skador i både nacke och ansikte.

Mattias Norström har haft två arbetsamma veckor. Först fick han en puck i ansiktet i förra veckan. 50 stygn, vajrar i käken och spel med helvisir blev facit.

I onsdagsmorse, borta mot Minnesota, fick han en tackling mot sargen som tog illa och fick utgå efter den första perioden.

Mattias Norströms nacke fick sig en smäll och enligt Los Angeles Times har han en typ av whiplash-skada, en förskjutning i nacken.

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har daglig kontakt med Norström.

- Mattias säger att han är frisk och att han kan spela. Men han får inte spela för klubben. Mattias är inte den som viker ned sig och vi hoppas att han kommer till Turin. Men just nu vet vi inte helt säkert, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Matchen i kväll avgör

För Norström är det ett svårt beslut att ta - OS eller lojal mot ett Los Angeles Kings, som förlorat sju raka matcher och är på väg att missa slutspel. Låter Kings inte honom spela i kvällens match mot Dallas förutsätter de att han inte åker småskadad till OS och riskerar att förstöra hela säsongen.

Till Los Angeles Times säger Norström:

- Jag ska sitta ned med laget och få det bekräftat att jag åker frisk till Turin, säger Norström.

Enligt Svenska Ishockeyförbundets flygschema ska Norström anlända till Milanos flygplats på tisdagsförmiddagen.

Osäkert

Men vill det sig illa tvingas Norström att kasta flygbiljetterna.

- Jag tror att Mattias finns med under OS. Men man kan aldrig veta och säker är jag inte förrän jag anmäler laget på tisdagseftermiddagen till OS-arrangören, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Tvingas Norström tacka nej till Tre Kronor är det ett stort avbräck. Han är en den viktigaste backen sett i Tre Kronors zon. Given i boxplay och given när motståndarna mönstrar bästa kedjan.

Och eftersom Dick Tärnström är skadad finns bara en NHL-back kvar på Tre kronors 65-mannalista där Bengt-Åke Gustafsson måste hitta ersättare. Det är Niclas Wallin, Carolina.

Andra tänkbara ersättare från elitserien är Johnny Oduya, Mattias Timander, Sanny Lindström eller Magnus Johansson.

Tomas Ros