”Jag var sämst på bordet.."

SPORTBLADET

VM-rapport tisdag – exklusiv rapport från Niklas Jihde

Efter en härlig inledning av VM-turnering med två – som snacket går i dessa schlagertider – monstersegrar över Danmark och Norge, så fick vi en efterlängtad vilodag.

Vi har kört hårt med träningar sedan i torsdags, så jag tror det var fler än jag som öppnande upp gluggarna denna morgon med vetskap om att inte behöva använda innebandy-vapnen denna tisdag.

I stället drog vi iväg till Köpenhamn och ett besök på Tivoli. Pressen och uppståndelsen har varit stor på oss under inledningen, därför var det skönt att få gömma sig i Danmark. Till vår stora förvåning blev vi avslöjade direkt.

Det var lagets ”Fredrik Ljungberg” – Kalle Nilsson, som några ungdomar kände igen. Fast det visade sig vara falskt alarm när ungarna frågade om det var U-21 landslaget som var på plats – i fotboll.

Vi delades upp i olika lag för att avverka en prestigefull fem-kamp. Tyvärr var jag iskallare än en isglass i fjällen och såg till att jag och min lagkamrat ”Bult” Larsson kom duktigt sist. Självförtroendet var dock inte helt nere på tom tank, för tillbaka på vårat slott så var det dags för semifinal i den ännu mer prestigefulla pingisturneringen i dubbel.

Oflytet höll i sig även här, stryk för mig och Marklund mot Peter Fischerström-Lindh och Andreas ”Tickan” Hedlund. Sämst på bordet var jag, tur att det var spelledigt från innebandyn denna dag – men vem bryr sig om en intern pingisturnering?! (Ja, jag hatar att förlora!)

Lite innebandyn blev det ändå denna dag. Hela det svenska laget bänkade sig i Baltiska Hallen för att se det heta mötet i B-VM mellan Singapore och Australien.

Spelarna i de båda lagen var taggade till tusen och det var härligt att se den glädjen som utbröt när det ena laget gjorde mål. Höjdpunkten i denna match var dock när det var periodpaus – Landslagets materialförvaltare, ”Frasse” Fransson, blev utsatt för en svensexa av oss och tvingades hoppa in i en stor innebandyboll och agera maskot. ”Frasse” skötte sin uppgift på ett eminent sätt och fick den fåtaliga publiken att koka.

I morgon väntar gruppens sämsta lag, Tyskland, för oss. Det lär bli en blågul målfest, hungriga och utvilade som vi är.

Själv sticker jag nog ner och kör en pingis till, kan inte lägga mig som en förlorare. Får väcka min rumskamrat, Hellgård!

Niklas Jidhe ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy