Så fångas en splittrad tittare

Publicerad:
Uppdaterad:

I går var det fest för alla sportintresserade. Hela dagen pumpades det ut direktsändningar.

Friidrott, hockey, fotboll, skidor, bandy, tennis med mera. Något för varje smak. Slutspelskamp eller gulddarr. Men för allätare var det snarare zappångest som gav kramp i tummen.

Till slut vann friidrotten. Inte bara på grund av de makalösa idrottsliga prestationerna, utan också för att SVT höll för zappandet. Jonas Karlsson, Ulf Karlsson och André Pops fångade mig mitt i mitt zappande och fick mig att stanna kvar. Som en splittad och otacksam tittare kom jag ändå snabbt in i händelsernas centrum.

En dag som den här måste man ju i slutändan ändå göra ett val. De flesta låter väl sitt eget specialintresse styra, men kanalerna måste ha koll på allt och göra en nyhetsbedömning.

Sporten i fyran hade en halvtimme mindre än Sportspegeln att förbereda sig på och det märktes. Stefan Holm hade precis glidit över otroliga 2,40 när det var dags för sändning. De hann ändå snabbt klippa ihop en godtagbart sammanfattning. Däremot undrar man ju hur de tänkte när det långa reportaget om Håkan Grönlund och Luxemburgs landslag i hockey kom före systarna Kallurs dubbel.

När det gäller friidrott så är ändå SVT störst och starkast. I Sportspegeln fick vi intervjuer med både en chockad Stefan Holm, glada Susanna Kallur och silversystern Jenny Kallur samt en gråtande Robert Kronberg. Snabbt och proffsigt jobbat.

Nora Strandberg debuterade i går som programledare för La Liga i TV4 plus. Hon lyckas med sin avslappnade charm och kunskap bolla frågor med Klas Ingesson.

Men tyvärr för henne så är hon väldigt snygg. Tyvärr – eftersom TV4-bråket kring Suzanne Sjögren har visat att ett snyggt utseende tydligen ligger duktiga kvinnor till last. Hoppas både Nora Strandberg och Suzanne Sjögren pallar för trycket för jag vill ha kvar dem i rutan.

Bäst

Sämst

Christina Lindberg

Publicerad: