Hole in one av Hedblom

SPORTBLADET

Skuggar täten efter tre rundor av US Open

Svenskarna Peter Hedblom och Henrik Stenson skuggar täten i US Open efter tre dagars spel.

Peter Hedblom inledde dessutom dagen strålande och bjöd på en hole in one och en eagle under de första nio hålen.

För Tiger Woods gick det sämre. Världsettan missade cutten i en majortävling för första gången sedan han blev proffs.

Foto: PUSS! Peter Hedblom kysser bollen efter att gjort hole in one på tredje hålet.

Inför årets US Open i golf talades det mycket om Carl Pettersson som det stora svenska hoppet. Efter två dagars spel är det dock bara att konstatera att både Pettersson och Niclas Fasth är utslagna efter att ha missat cutten på 149 slag. Pettersson hade totalt 153 slag medan Fasth gick runt de inledande rundorna på 154 slag.

För Peter Hedblom och Henrik Stenson ser det ljusare ut, Hedblom gick den tredje rundan på 71 slag medan Stenson slutade på 73 slag, totalt ligger de båda svenskarna på 217- respektive 219 slag, och är inte långt efter tätklungan på de tio främsta placeringarna.

– Jag hade tålamod och försökte spela så smart som möjligt. Nu känns det som att det är möjligt att avancera under helgen, sade Stenson till golf.se efter den andra dagens spel då han gick runt på 71 slag.

”Bara att köra på”

Även Peter Hedblom såg fram emot fortsättningen med tillförsikt.

– Nu är det bara att köra på. Håller man sig runt par och ser vad som händer finns alla möjligheter att hänga med. Men man märker också att banan börjar bli rejält hårdare, sade han till golf.se.

Hedblom gick ut på den tredje rundan sent på lördagskvällen och kunde inte ha börjat bättre. På det tredje hålet svarade han för en hole in one och på det femte en eagle. Efter nio spelade hål låg han fyra under par och tre slag efter ledande Kenneth Ferrie.

Men svensken tappade sedan fem slag och avslutade den tredje rundan på 71 slag, ett över par.

Världsettan Tiger Woods gjorde sin första tävling sedan Masters i april och den första sedan hans far avled i cancer den 3 maj. Det gick inte alls. 30-årige Woods, som vunnit turneringen två gånger, missade cutten i en majortävling för första gången sedan 1996, då som amatör. Woods gick runt på 76 slag de bägge dagarna och slutade totalt på 152 slag, tre över gränsen för fortsatt spel. Dessutom bröts rekordsviten på 39 raka majortävlingar utan att missa cutten, ett rekord Woods delar med Jack Nicklaus. Woods ville dock inte skylla på någonting.

– Jag tyckte att jag spelade tillräckligt bra för att gå under par men jag lyckades inte fullfölja ordentligt, jag fick inte till längden på mina slag, sade Woods efter den andra speldagen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf