Holyfield, 43, gör comeback

SPORTBLADET

”Jag kan slå vem som helst”

Trots att han inte gått en match på två år och inte vunnit på fyra år gör nu gamle tungviktsvärldsmästaren Evander Holyfield comeback i ringen. Den 18 augusti möter han landsmannen Jeremy Bates.

– Jag kan slå vem som helst och jag tror att jag kan bli världsmästare igen, säger han.

Foto: Ger sig inte Evander Holyfield är redo att kliva upp i ringen igen.

Holyfield är den ende boxaren som erövrat tungviktskronan fyra gånger. Men han nöjer sig inte med det. Nu gör 43-åringen ännu en comeback i jakten på en femte titel. Efter år präglade av skador och käbbel med boxningspromotorn Don King är han nu, enligt egen utsago, åter redo att boxas. Fri från kontraktet med King går han upp i ringen den 18 augusti mot Bates, en 32-årig boxare som gått 33 matcher och förlorat elva av dessa.

– Jag tror att jag ska slå vem som helst, säger han till AP. Jag är redo. Lika säkert som jag sitter här är att jag ska bli världsmästare igen.

Tvingades genomgå tester

Holyfield blev av med sin boxarlicens efter förlusten mot Larry Donald i november 2004. Då framstod Evander ”The Real Deal” Holyfield som en splittra av sitt forna jag. Efter en rad tester utfärdade av en boxningskommission i Texas, som Holyfield genomgick utan anmärkningar, har han nu knappt två år senare fått tillbaka licensen.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning