Skön stämning hos kändisarna

SPORTBLADET

Redan innan hade jag bestämt mig – jag skulle ge TV3 en ny chans. Se landskampen mellan Sverige och Finland med nya ögon. Glömma gammalt groll om reklamavbrott och önskan att TV3 aldrig mer ska få hålla i ett stort mästerskap.

Men redan några minuter in i sändningen från Sverige – Finland-matchen började irritationen göra sig påmind.

Det var inte TV3:s fel. Snarare var det vädergudarna som hade bestämt sig för att placera en orkan över Ullevi. En stormvind som höll på att totalt blåsa sönder allt studiosnack.

Kanske var det inte mycket att hänga upp sig på. Men i en match som gav noll, där stjärnorna inte ens fanns på planen, behövdes det inte mer för att jag skulle haka upp mig.

Det mest roande under matchen var faktiskt effekten vinden hade på Claes Runheims och Johan Mjällbys frisyrer. Claes hade mot slutet av sändningen ett mjukt fluff till kalufs och Johan Mjällby fick en page med maffig snedlugg som skulle varit helt rätt – på 90-talet.

Claes Runheim är tv-sportens svar på Lennart Ekdahl. Är lite för bitsk och ställer tuffa frågor när det inte riktigt är befogat. Det kan verkligen få mig att börja skruva på mig i tv-soffan.

Zlatan har varit på ett fantastiskt humör på sistone. När han från bänken fyrade av sitt allra busigaste leende mot tv-tittarna, så där som bara Zlatan kan, blev jag hoppfull inför VM. För en Zlatan på sitt bästa humör kan vara kryddan Sverige behöver i VM i sommar.

Jag måste säga att TV4:s ”Matchen” lyckats fånga mitt intresse, trots att varken ”FC Z” eller ”HC Z” gjort det.

Jag tror att det är den brokiga blandningen av människor i kändislaget som gjort det intressant. Var och en för sig är det inte några vidare namn att skryta med. Men tillsammans bildar de faktiskt ett ganska skön och underhållande gäng som bjuder på sig själva.

För mig fungerar ”Matchen” perfekt som förströelse under nedräkningen fram till VM.

Och i dag är det bara två veckor kvar!

Emma Suslin