Samtliga favoritlag klara för semifinal

SPORTBLADET

Bandygiganterna vidare i kväll

Hammarby är som väntat vidare till SM-semifinal i bandy. Motala hade i kvartsfinalerna inte mycket att sätta emot och förlorade klart.

Samtliga favoritlag är klara för semifinal efter tre raka segrar.

I tisdagskvällens match på Zinkensdamm tog Motala visserligen ledningen redan i femte minuten. Men några minuter senare kvitterade Hammarby och tog ytterligare två minuter senare ledningen.

Det blev till slut 10–3 till Hammarby. Göran Rosendahl, Marcus Bergwall och David Karlsson blev tvåmålsskyttar för Hammarby – och Jonas Eriksson för Motala.

Hammarbys motståndare i semifinalen, Västerås, hade det betydligt svårare i sin kvartsfinalserie mot Broberg/Söderhamn, men vann till slut också med 3–0 i matcher. Västerås låg en bit in i första halvlek under med 1–3, men jobbade sakta med säkert i kapp. I den 67:e minuten gjorde Anders Östling 4–3 på straff, ett resultat som stod sig tiden ut.

Den avgörande straffen var inte helt självklar, medger Östling.

– Jag stod en bit därifrån, men den ser kanske lite billig ut, sade han efter matchen till SVT24.

Västerås måste höja nivån om laget ska ha någon chans mot Hammarby i semifinalen.

– Vi har ett jämnt lag, när vi väl går in i våra roller är vi bra. Det gjorde vi inte i dag, men vi har en bra chans mot Hammarby, sade Östling.

Även i de övriga två kvartsfinalerna räckte det med tre matcher. De regerande svenska mästarna Edsbyn vann på tisdagskvällen mot Falun med 7–3. Falun hade oavgjort 2–2 i halvtid, men orkade i andra inte hålla emot.

I semifinalen väntar Sandviken, som slog ut Vänersborg. Patrik Nilsson blev tremålsskytt i den tredje matchen, som slutade 6–2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy