Persson sågar arrangören: ”Det är katastrof”

TOKYO. När skulle de svenska pingisherrarna spela sina OS-matcher?

Ingen visste – inte ens landslaget själva.

– Det är katastrof, säger förbundskapten Jörgen Persson.

När Sportbladet får tag på Persson är han lätt förtvivlad. Det är kväll i Japan och förbundskaptenen hade tillbringat dagen med att försöka få klarhet i när pingisherrarna ska spela sina matcher. På tisdag går ju Mattias Falck (mot egyptiern Omar Assar) och Anton Källberg (mot femteseedade Lin Yun-Ju efter att enkelt ha slagit amerikanen Nikhil Kumar i första omgången) in i turneringen på allvar.

Svenskarna visste vilka de skulle möta – men inte när. Ett jäkla bekymmer, menade Persson då spelarna inte kan förbereda sig ordentligt. Hur ska man planera träningspass, måltider och taktikgenomgång när man inte ens vet matchstarten?

– Det är katastrof med tidsschemat. Vet vet inte hur något blir. Det är katastrof. Det är sent på kvällen här i Tokyo och vi vet fortfarande inte när vi ska spela. Jag kan inte förstå det, sa förbundskaptenen och fortsatte:

– Vi har inte fått något svar vad det beror på. Det är många som är helt konfunderade, jag har pratat med tyskarna också.

”Det är konstigt”

OS är det största som finns i pingis. Borde inte planeringen funka då?

– Det är konstigt. Det är så märkligt att man inte får reda på schemat, hur omgångarna är. När på dagen vi faktiskt ska spela. Det här gör det svårt för alla inblandade. Jag har aldrig upplevt det här tidigare i min karriär, sa legendaren som har en diger mästerskapserfarenhet på sitt cv.

Lätt uppgiven avslutade Persson samtalet med Sportbladet för att ta sig tillbaka till hotellet.

Pustar ut

En stund senare får han till slut det kraftigt försenade beskedet om vilka tider matcherna ska spelas. Källberg inleder sin match mot taiwanesen Lin Yun-Ju 10.00 (03.00 på natten i Sverige). Falck tar sig an Omar Assar vid 15.30 (8.30 i svensk tid).

Det får Persson, som var mycket frustrerad över arrangörens långsamma agerande, att pusta ut:

– Skönt att det äntligen löste sig. Det var på tiden. Det känns bra.

– Spelarna har försökt lägga det här åt sidan under tiden och gjort det bra. Tränat och sen laddat i OS-byn. Nu ser vi fram mot Falcks och Källbergs matcher.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt inför sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Simning OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.