Lindgrens medaljplan: Då ska han ta VM-guld

Foto: PONTUS ORRE / BILDBYR N

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

Fredrik Lindgren, 32, håller på att förstöra sin noggrant uttänkta treårsplan.

Det går för bra redan år ett.

– Ja, men om jag skulle ta en världsmästartitel tidigare så hade inte det gjort någonting, säger han efter VM-deltävlingen på Friends Arena i Solna.

Tony Rickardsson vann sin sjätte VM-titel 2005 och Andreas Jonsson tog silver 2011. Nu närmar sig Fredrik Lindgren den första svenska medaljen på sex år.

I deltävling tio av tolv åkte han ut i semifinalen, men nio poäng var två mer än Maciej Janowski och tre mer än Patryk Dudek. I totalställningen hotar ingen ledaren Jason Doyle, men svensken skuggar de båda polackerna som är på brons- och silverplats.

– Det är skapligt men jag är lite besviken, säger Lindgren.

”Jag har gett mig tre år”

32-åringen halkade ur VM-serien 2014 och kom tillbaka i fjol. I stället för att glo direkt mot guldet skissade han inför den pågående säsongen upp en längre plan.

– Allt händer inte över en natt. Jag har jobbat långsiktigt de senaste två åren och tränat lite annorlunda. Jag har gett mig tre år. I år vill jag ta en topp fem-placering, nästa år ha en medalj och sedan vara med och ta en världsmästartitel, säger han.

Av Lindgrens säsong återstår slutspel i England med Wolverhampton och två VM-deltävlingar på egen hand (i Polen och Australien). ”Risken” är att han tar sin medalj ett år för tidigt, för till bronset är det en poäng och till silvret tre.

– Jag har kämpat under en lång, lång tid. Jag har legat mellan åtta, nia och tia i VM under många år. Att få knipa en medalj vore en oerhörd framgång, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM