Woods fick mardrömsstart på The Open

Det blev en tung inledning på The Open för Tiger Woods.

Världsstjärnan fick en mardrömsstart med en dubbelbogey på första hålet.

Det blev sedan inte mycket bättre och han är sex över par efter den första dagen.

Tiger Woods har inte gjort en tävling sedan han drog sig ur PGA-mästerskapen den 22 maj och han missade US Open i juni.

I dag gjorde stjärnan comeback när han startade på The Open på St Andrews.

46-åringen fick dock en riktig mardrömsstart och gjorde en dubbelbogey på första hålet och sedan bogey på både tredje, fjärde och sjunde hålet.

Woods, som stundtals såg ut att halta fram, fortsatte sedan att spela ojämnt hela rundan där det blev birdie på tian och fjortonde men bogey på elvan, trettonde och sextonde.

Till slut stannade Woods på 78 slag, sex över par, och ligger på en 146:e plats. Woods har bara sju spelare efter sig där en topplacering i tävlingen nu ser ut att vara långt borta.

Tufft för svenskarna

Det gick inte mycket bättre för de två svenska spelarna Henrik Stenson och Alexander Björk. Båda tog sig runt på 75 slag, tre över par, och efter den första dagen är de på en delad 119:e plats.

Leder tävlingen gör doldisen Cameron Young som bjöd på en drömrunda. Young, som gör debut i The Open och spelar sin sjätte majortävling i karriären, stod för en imponerande 64-rond med åtta birdies och resten par och han leder tävlingen, två slag före Rory McIlroy.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.