Djurgården tog chansen – hakar på Malmö FF

Örebro riskerar att åka ur allsvenskan i morgon

ÖREBRO/STOCKHOLM. Efter åtta insläppa mål på tre matcher petades Jacob Widell Zetterström och Aleksandr Vasyutin fick förtroendet från start mellan stolparna.

Då höll Djurgården nollan mot Örebro – och nu hyllas de av Hjalmar Ekdal.

– Otrolig lyxig situation vi har med två världsklassmålvakter, säger Hjalmar Ekdal i Discovery.

– Jag skulle vilja säga att vi har tre, man får inte glömma Tommi (Vaiho), kontrar Jacob Widell Zetterström.

För sjunde gången i Örebro SK:s klubbhistoria kan klubben nu åka ur allsvenskan imorgon, måndag.

Detta efter dagens 1–0-förlust mot Djurgården på hemmaplan.

– Det finns inte liksom den sista powern. Det är inte som att spelarna inte vill, de vill och försöker. Som när ens tvååriga dotter säger att hon ska gå, men hon kan inte, säger tränaren Marcus Lantz.

I Djurgården fick Aleksandr Vasyutin förtroendet mellan stolparna, i stället för Jacob Widell Zetterström som varit given på sistone. Då höll man nollan.

– Otrolig lyxig situation vi har med två världsklassmålvakter, säger Hjalmar Ekdal i Discovery.

”Får inte glömma Vaiho”

Widell Zetterström om lagkamratens ord:

– Jag skulle vilja säga att vi har tre, man får inte glömma Tommi (Vaiho).

– Det är väldigt fint sagt av Hjalmar.

Hur ser du på konkurrenssituationen?

– Det är alltid en konkurrensfråga och efter att vi har gjort lite svagare insatser så kanske man måste förändra något. Då blev det så. ”Aleks” (Vasyutin) är en otroligt duktig målvakt, det vet alla. Han ska också kunna få chansen.

Efteråt förklarade Ekdal sitt uttalande.

– Det var med glimten i ögat. Vi har tre bra målvakter som håller toppklass i ligan, säger han.

Emmanuel Banda, som klev in och ersatte avstängde Rasmus Schüller, blev matchens enda målskytt när han i slutet av den första halvleken tryckte in målet.

Haris Radetinac piskade på ett vänsterinlägg som Joel Asoro bröstade ner och som Banda dunkade in bakom Bobby Allain i ÖSK-målet.

Ödet kan avgöras imorgon

Segern innebär att Djurgården studsar tillbaka efter 3–0-förlusten mot IFK Göteborg tidigare i veckan och hakar på serieledande Malmö FF i tabellen, en poäng bakom med fyra omgångar kvar.

ÖSK då? De skapade lite tryck sista 20 minuterna, men hade svårt att få till några fetare chanser. När de väl nådde målet stod comebackande Aleksandr Vasyutin  i vägen för Djurgården. Hans första match på ett halvår efter skadan från i våras.

Förlusten innebär att de nu kan åka ur allsvenskan imorgon om Halmstad, Degerfors och Mjällby vinner sina matcher. Matcher som Marcus Lantz inte ska se.

– Nej, det kommer jag inte lägga så mycket energi på. Har man vunnit fyra av 26 matcher och ska vinna fyra sista är en utmaning så klart. Det blir tufft.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.