Charles Leclerc med pole position i Spanien

Charles Leclerc slår tillbaka.

Med en pole position i Spanien Grand Prix.

– Nu hoppas jag på en dubbelseger, säger han.

Ferrari har valt att göra flera uppdateringar på bilen inför Spanien Grand Prix i Formel 1 och det märktes under kvalet. Både Charles Leclerc och Carlos Sainz var med högt upp under samtliga segment och när det väl var dags för det avslutande Q3 pallade VM-ledaren Charles Leclerc för pressen. Även om han gjorde ett miss under sitt första försök slog till med kvalets snabbaste varv i sitt enda och sista försök.

– Jag är väldigt glad över pole position för det var ett svårt kval där jag egentligen bara fick ett försök eftersom jag gjorde en miss, säger Charles Leclerc efter kvalet.

Red Bull Max Verstappen som har vunnit de två senaste GP-loppen kunde inte kontra. Han fick problem med tillförlitligheten och fick åka i depå istället för att försvara sin position på banan.

– Jag tappade all kraft i motorn eller så öppnades inte DRS. Det var riktigt synd eftersom jag tyckte att vi hade en riktigt bra möjlighet på pole position. Samtidigt är första startled riktigt bra, säger den regerande mästaren efter kvalet.

Dubbelseger för Ferrari?

Carlos Sainz, Ferrari, slutade trea i kvalet och George Russell körde upp sin uppdaterade Mercedes till position fyra.

Men inför morgondagens GP så lär det mesta handla om Charles Leclerc och Max Verstappen, banan i Barcelona är oerhört svår att köra om på och vid 23 av de 31 lopp som avgjorts på banan har föraren i pole position vunnit.

– Pole brukar vara en bra förutsättning här, men vi får se hur vi klarar av att hantera däcken i morgon, säger Charles Leclerc som har startat från pole position vid de tre lopp som han har vunnit i år.

– Jag hoppas att vi kan göra ett riktigt bra jobb tillsammans, jag och Carlos och köra hem en dubbelseger till teamet.

Spaniens GP är säsongens sjätte VM-deltävling och Charles Leclerc leder VM med 19 poäng före Max Verstappen.

Detaljen som kan avgöra Spanien GP - F1-bloggen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.