Riboms förvåning över Häggström-petningen

Johan Häggström petades ur längdlandslaget.

Ett beslut som kom oväntat, menar Emma Ribom.

– Jag blev väldigt förvånad, säger hon till NSD.

Det var i måndags som Sportbladet kunde avslöja att Johan Häggström petas från skidlandslaget.

30-åringen var bland annat en del av det svenska stafettlag som slutade på en fjärde plats under OS i Peking – och dessutom slutade han på 13:e plats i sprinten.

När beskedet väl blev officiellt var Häggström allt annat än nöjd.

”Jag vill inte kommentera någonting om vilka som är uttagna utan bara säga lycka till, till dem. Men ja, jag tycker fortfarande att det känns helt orimligt att en åkare som tävlat tre lopp på OS kan ställas utanför landslagstruppen helt”, skrev skidåkaren i ett sms till Sportbladet.

Johan Häggström.
Johan Häggström.

Ribom: ”Kommer sakna honom mycket”

Nu uttalar sig Häggströms klubbkamrat i Piteå Elit, Emma Ribom, om beskedet.

– Beskedet om Johan blev jag väldigt förvånad över själv om jag ska vara ärlig. Jag trodde att han skulle få vara med i ett gäng i landslaget och jag kommer sakna honom mycket. Det är en så fin person att ha med i en grupp och även han bidrar väldigt mycket, säger hon till NSD.

Landslagets herrtränare, Anders Högberg, förklarade tidigare för Sportbladet varför Häggström petats.

– Det var jättetufft. Johan har gjort en bra och stabil säsong och det är tufft att ge negativa besked. När vi har ett visst antal platser och det finns åkare som har presterat bättre blev det så den här gången. Jag hoppas verkligen att han är motiverad där hemma och slår tillbaka, sa Högberg i tisdags.

Emma Ribom.
Emma Ribom.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.