Jakobsens tuffa säsong: ”Tänker mest skit samma”

Kristoffer Jakobsen har haft en tuff säsong.

Inför helgens världscup så vill han avsluta snyggt.

– Det har varit en riktig skitsäsong, säger alpinstjärnan Kristoffer Jakobsen

Sveriges störste manliga alpinstjärna, Kristoffer Jakobsen har kört ut åtta gånger i rad. När han gör sig redo inför helgens världscup så är det en förstämd 27-åring.

– Vad ska jag säga... det har varit en tuff säsong rent mentalt. En riktig skitsäsong, säger Kristoffer Jakobsen och fortsätter:

– Tidigare har det varit mest fokus på att ta mig i mål men nu har det gått över en gräns, så nu är det skit samma om det jag bränner det. Jag känner mest ”fuck it”. Jag vill bara åka bra skidor och köra.

Vill avsluta snyggt

Kristoffer Jakobsen har kört ur i över hälften av sina slalomtävlingar i världscupen. Varför det är så vet han inte – men han erkänner att det tär på psyket.

– Det är inga hinder rent fysiskt. Jag hade hoppats på att avsluta på ett annat sätt men det är bara att hänga i. Det blir sista seriösa pushen vilket ska bli skönt att få det gjort. Min tanke är att åka bra och sätta bra svängar, inte hålla igen så mycket som jag gjort tidigare. Men jag kommer inte stoppa huvudet under armen för det, säger han och avslutar:

– Nu vill jag avsluta snyggt och börja om bra till nästa säsong, säger Kristoffer Jakobsen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.