Mörk om Tollbring: ”Han höll på Norge i dag”

TOKYO. Mitt under OS slog kärleksbomben ner i handbollsvärlden:

Norska superstjärnan Nora Mörk och svenska handbollsproffset Jerry Tollbring är ett par.

– Jag tror faktiskt han höll på Norge i dag, säger Mörk efter bronsmatchen och berättar att hon tänker fortsätta jaga OS-guldet i Paris.

Norge körde över Sverige i bronsmatchen med 36–19.

– Det är alltid skönt att slå Sverige och det är alltid skönt att få en medalj, säger Nora Mörk som smällde dit åtta mål.

Det betyder att Sverige fortfarande inte har placerat sig bättre än Norge i ett mästerskap någon gång.

– Nej, och så tycker jag att det ska förbli (haha).

Sågad för sin sågning

Mørk har fått mycket kritik, både hemma i Norge och i handbollsvärlden, för sin sågning av domarna efter förlusten i semifinalen mot Ryssland.

– Jag kommer alltid att vara mig själv. Att få spela en OS-final har varit min stora motivation i fem år. Den betydde allt och så kommer man ut frustrerad till pressen. Men jag tyckte att det blåstes upp.

Mörk och hennes norska, gyllene generation har inte vunnit något OS-guld. I Rio åkte de också ut mot Ryssland i semifinalen (och vann sedan bronsmatchen).

Mörk har kommit tillbaka efter svåra knäskador flera gånger om.

– Jag har genomgått fyra operationer. Den enda orsaken till att jag kommit tillbaka för att fortsätta spela har varit att få stå i den där OS-finalen. När den chansen rök var jag bara mig själv och sa det jag kände där och då.

Är du motiverad att försöka ta den där finalplatsen i Paris om tre år?

– Ja, jag tycker att handboll är otroligt roligt och så länge jag tycker det fortsätter jag. Jag är väldigt öppen för det.

Svenske pojkvännen höll på Norge – eller?

Under OS framkom det att Mörk är tillsammans med den svenska handbollsstjärnan Jerry Tollbring som spelat fem mästerskap men inte varit med sedan Glenn Solberg tog över.

Vilka höll Jerry på i dag?

– Norge (skratt).

Tror du det?!

– Ja, jag tror det. I varje fall på en i vårt lag, haha.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Medaljligan i OS 2021 – så ligger Sverige till

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.