Norén och Stenson en bit efter toppen

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén kom igång något under den andra dagen av Nordea Masters på Barsebäck.
Den blågula duon är ett under par inför helgens spel, men har fortsatt en bra bit upp till toppen.

Två dagar i rad gick världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén i samma boll i Nordea Masters på Barsebäck. De tusentals åskådare som följde den blågula duon fick se ett bättre spel på fredagen än under den inledande torsdagen.
För Stenson, som gick på par (73 slag) den första dagen, dröjde det dock innan birdieputtarna trillade i. Efter tolv raka par satte världsfemman en birdie på hål 13 och han följde upp med samma resultat på hål 15 (par tre). Avslutningen blev sedan dyster med en bogey på hål 18 och Stenson är totalt ett under par inför helgens två avslutande dagar.

Karlsson diskad

Alex Norén, som i helgen vann stortävlingen brittiska PGA-mästerskapet, gick två över par den första dagen. Under den andra dagen i Skåne hittade världsåttan ett bättre spel – under de första nio gjorde Norén tre birdies (hål 3,5 och 6). På andra halvan av rundan blev det en bogey på hål 11, men han kontrade direkt med en birdie på det efterföljande hålet. Sex raka par tog Norén in på tre under för dagen och ett under par totalt.
Veteranen Robert Karlsson hade en tuff inledningsdag på banan under torsdagen. Han gick runt på 82 slag, nio över par, och låg i botten. Som om inte det var nog lyckades Karlsson signera sitt scorekort felaktigt, vilket är anledningen till att han nu har spelat färdigt.
– I golf är vi våra egna domare. Alla spelare skulle diska sig själv i ett sådant läge, säger Robert Karlsson till Kvällsposten.
”Heder åt vår assisterande Ryder Cup-kapten som själv uppmärksammade misstaget, som innebär att han får lämna Barsebäck i förtid”, skriver tävlingsarrangören.

”Måste ha tålamod”

I avslutningen av den andra dagens spel leder Jamie Donaldson, Wales, på åtta under par. Precis som Stenson hade Donaldson, som avgjorde lagtävlingen Ryder Cup 2014, en lång period med enbart par (tio raka).
– Det är en sådan golfbana. Speciellt när det är lite vind och det är smala fairways. Du måste ha tålamod, sade Donaldson, som gick fyra under par för dagen.

GUIDE: Så spelas Ryder Cup 2018


Publicerad: