”Hade slängt en boll i ansiktet på honom”

Kvitterade i semifinalen

Foto: BILDBYRÅN
SPORTBLADET

YSTAD. – En ettrig, liten jävel, säger storstjärnan.

– Det är nåt galet i det huvudet, säger tränaren.

– Jag hade slängt en boll i ansiktet på honom, säger spelmotorn.

Tre omdömen om Anton Hallbäck – hjälte när Ystads IF kvitterade mot Kristianstad i semifinalen.

Från lagkamraterna alltså.

Anders Persson släppte bara in två mål från minut 42 till 58 när Ystads IF avgjorde matchen och kvitterade till 1-1 i semifinalen mot Kristianstad.

Eric Forsell-Schefvert styrde och ställde.

Kim Andersson var Kim Andersson.

Hemmapubliken bar fram sitt lag.

Men bäst i Ystad Arena denna fredagskväll var Anton Hallbäck.

21-åringen gjorde tio mål framåt (varav sex på straff) men det var som spets i YIF:s 5-1-försvar han stod för de stora hjältedåden.

Hallbäck har en irrationell spelstil som ”indian” framför försvarslinjen.

”Springer för 15 gubbar”

– Han verkar vara på villovägar men redar upp det på nån vänster. Vi har blivit vana vid att han stör dem lite mer än vad vi sagt. Men så länge han gör det rätt så får han fortsätta. Det är nåt galet i det huvudet. Han orkar i 60 minuter som en jävla duracellkanin, han drar ett jättelass och är väldigt viktig för oss i den rollen, säger tränaren Sebastian Seifert.

– Han är en duracellkanin upphöjt till tio; en ettrig liten jävel. Han har blivit en kryddda i vårt försvarsspel. Förra matchen blev han nertryckt. Idag orkade han stå kvar högre och stressa mer. Vi kom upp bättre. Det avgjorde i dag, säger Andersson.

– Han är helt fantastisk. Han springer för 15 gubbar. Han är hopplös att möta. Hade jag mött honom hade jag slängt en boll i ansiktet på honom. Så jobbig är han, säger Forsell-Schefvert.

Hallbäck själv skrattar mest när han får höra kompisarnas uttalanden.

– Lite så är det nog. Jag vet vad jag gör men ibland är jag ute på vift.

Mäktiga sviten bruten

Kristianstad såg länge ut att ha kontroll på matchen och man väntade bara på det avgörande rycket. I stället gick YIF i kapp och förbi i mitten av andra halvlek.

Då spelade man alltså ett briljant 5–1 försvar med Hallbäck längst fram och Anders Persson var i princip omutlig i målet. När Kim Andersson smällde in 23–20 lyfte nästan taket i den välfyllda arenan (2889 åskådare) och till slut vann hemmalaget med 26–23.

Förlusten innebär att Kristianstads tunga svit på 14 raka slutspelssegrar bröts. Senast man förlorade en slutspelsmatch var för två år sedan. Den gången var det också i den andra semifinalen mot YIF i Ystad – om än i gamla Österporthallen.

Därmed såg Ystad till att semifinalserien i högsta grad lever och att man får en till match hemma denna säsong. Nästa match spelas i Kristianstad på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM