SHL-klubben har klart med namnkunnig trio

SPORTBLADET

Nyblivna svenska mästarna fortsätter att omsätta spelare.

Ytterligare tre nya stora spelarprofiler har presenterats.

Rivjärnet Robin Figren, måltjuven Sebastian Wännström och tunge talangen Victor Ejdsell är klara för HV71.

Foto: Mats Åstrand/TT / TT NYHETSBYRÅN
Figren.

För en och en halv vecka sedan var det vilt guldfirande.

Nu kallade HV71 till presskonferens i omklädningsrummet i Kinnarps Arena.

In genom en av dörrarna i nya matchtröjor kom tre namnkunniga forwards som det ryktats om den senaste tiden: Robin Figren från Frölunda, Sebastian Wännström från Rögle och Victor Ejdsell från Karlskoga.

En känd profil

29-årige stockholmaren Robin Figren har de fyra senaste säsongerna spelat för Frölunda där han vunnit både SM-guld och CHL.

– Robin passar in bra i vårt spel då han gillar att spela en hockey med mycket fart. Han är en producerande forward som är en profil både på och utanför isen, säger HV71:s sportchef Johan Hult.

Den utåtriktade och verbale Robin Figren har sedan länge deklarerat att det var dags att söka sig vidare i hockeykarriären.

– Jag är besviken på min insats de två senaste i säsongerna i Frölunda, jag behöver en nytändning. Nu kommer jag till ett lag men en jäkla energi, jag hoppas att kunna tillföra ytterligare energi, säger Robin Figren.

Skadedrabbad säsong

26-årige Gävle-killen Sebastian Wännström har de två senaste säsongerna spelat för Rögle i SHL, den senaste tog slut innan jul på grund av en långtidsskada men han hann med 18 poäng (nio mål och nio assists) på 20 matcher.

– Sebastian är en oerhört skicklig forward med bra skott och fin skridskoåkning. Han kommer att bli en stor tillgång för vårt lag, säger Johan Hult.

Ejdsell, Figren och Wännström.

Nu ska Wännström vara återställd inför kommande säsong.

– Jag kan träna för fullt nu. Jag har mött många av killarna i HV och vet att det är ett bra lag jag kommer till, när klubben hörde av sig var det inte svårt att bestämma sig, säger Sebastian Wännström.

Vann poängligan

21-årige Karlstad-killen Victor Ejdsell, med majestätiska 195 centimeter och 97 kilo, vann poängligan i Hockeyallsvenskan – det blev 57 poäng (25 mål och 32 assists) på 50 grundseriematcher i sin första säsong för Karlskoga.

Efter Karlskogas kvalspel till SHL belönades Ejdsell också med spel i Tre Kronor och var ett eftertraktat byte för många klubbar.

– Victors säsong har väl knappats undgått någon i hockey-Sverige. En center med alla verktyg för att bli hur bra som helst, säger Johan Hult.

Det har ryktats om att Ejdsell är på väg att skriva kontrakt med succéklubben Nashville Predators i NHL, även om det blir så gör han klart att han kommer att spela i SHL kommande säsong.

– Det stämmer att det finns intresse därifrån och en pågående diskussion. Men jag vill ta ett steg i taget och spela i SHL först, jag ville verkligen komma till HV71, säger Victor Ejdsell.

Stor omsättning i truppen

Alla tre spelarna har skrivit kontrakt över två säsonger.

Förutom de nu klara nyförvärven har det även tidigare ryktats om att André Peterson från KHL-klubben Sochi och Alexander Ytterell från Leksand är på väg till HV71.

Sportchefen Johan Hult öppnade också för att det fortfarande finns en chans att det bli en fortsättning för trion Mikko Lehtonen, Dylan Reese och Ted Brithén i Jönköpingsklubben, som alla tre har utgående kontrakt.

– Vi har några platser kvar i truppen som vi ska tillsätta, det handlar om ett par backar och ytterligare någon forward. Annars börjar det bli en komplett trupp, säger Johan Hult.

Sedan tidigare är forwarden Pierre Engvall från Mora klar för regerande svenska mästarna.

ARTIKELN HANDLAR OM