Engvall i storform: ”Ville ha tre poäng”

Foto: GETTY
SPORTBLADET

MALMÖ. Han fruktade att vårsäsongen var körd på grund av en knäskada.

Men i stället har Gustav Engvall hittat formen – två mål på två matcher.

– Ibland går det snabbt. Men jag ville ha tre poäng. Jag hade kunnat missa 27 frilägen om vi vunnit matchen, säger Engvall efter 2-3 mot Malmö FF.

Det var i matchen mellan BK Häcken och Djurgården som Gustav Engvall rullades ut på bår. Efteråt fruktade anfallaren att han dragit på sig en allvarlig knäskada.

– Det är en jävligt bra smäll. Det jag känner då är en blandning mellan smärta, jätteont, och panik, sa anfallaren.

Men det var ingen fara med Engvall.

”Rätt smart av mig”

Han spelade nästa match mot Elfsborg och blev målskytt efter två minuter. Mot MFF gjorde Djurgården-anfallaren en pigg insats. Han låg bakom lagets straff som betydde 1-1 och satte sedan 2-1-målet själv.

– Det är en jätteklar straff. Jag försöker skjuta, men ramlar. Han kommer på efterkälken och fäller mig. Och vid andra målet har jag och Kerim ett bra samarbete. Bra passning, bra mål. Det är rätt smart av mig, jag går in framför och backar så han kommer i obalans, säger Engvall om Dif:s två mål.

Men anfallaren har svårt att glädjas över sin insats då det blev förlust med 2-3.

”En poäng kan jag ta”

– Svårt att göra det just nu, att känna ”fan vad gött nu gjorde jag mål”. Jag ville ha tre poäng i dag. Jag hade kunnat missa 27 frilägen om vi vunnit matchen, säger Engvall.

– 2-2 borta mot Malmö, en poäng, det kan jag ta på förhand. Så ett superskott i sista minuten. Det är tråkigt att vi inte får med oss en poäng, tycker vi kunde haft det i dag.

Jo Inge Berget, som hoppade in efter en timmes spel, kvitterade till 2-2. I slutminuterna avgjorde Yoshimar Yotun med ett jätteskott som gick stolpe in.

ARTIKELN HANDLAR OM