Dolphins har kopplat greppet om semin

Foto: Bildbyrån
Adnan Chuk.
SPORTBLADET

Norrköping har kopplat greppet om semifinalserien mot Södertälje Kings.

Men Dolphins vill inte kännas vid något favoritskap.

– Det är en skev bild av verkligheten, säger coachen Adnan Chuk.

Södertälje Kings har vunnit fyra guld och besegrade Norrköping i finalen senast. Men nu är det Dolphins som är i förarsätet.

På hemmaplan kopplade serietvåan greppet om semifinalserien. Dolphins tog ledningen direkt och Kings lyckades bara göra 22 poäng under den första halvan och låg under med 13 poäng.

Norrköpings stabila försvarsspel ledde till slut till seger med 72-66.

– Den var viktigt, men det är fortfarande bara tredje matchen. Jag tycker att vi gör ett bra defensivt jobb på deras spelare och kontrollerar returtagningen bättre, säger coachen Adnan Chuk och fortsätter:

– Men det är en tuff serie, alla tre matcher har varit riktigt högklassiga. Vi möter inte vilket lag som helst, det är ett lag som har gått vidare i Europa och att vi har vunnit mer än vi har förlorat mot dem är en jättebedrift.

”Håller absolut högre klass”

Trots Södertäljes fyra raka guld har många Norrköping som favorit i semifinalserienn efter att Kings var nära att åka ut redan i kvartsfinalen.

Men Chuk vill inte kännas vid något favoritskap.

– Det är en skev bild av verkligheten. Ett lag som har gått vidare i Europa och är regerande svenska mästare, vi jobbar verkligen med mindre resurser och så. Men vi är nöjda när vi spelar bra basket och det tycker jag att vi har gjort i de här tre matcherna, säger Chuk som tycker att semin håller högre klass än fjolårets final.

– Den håller absolut högre klass. Det är kul att se att vi har utvecklas så pass bra.

ARTIKELN HANDLAR OM