Federer enkelt vidare till åttondelen

Foto: DON EMMERT / AFP
SPORTBLADET

NEW YORK. Nu har han börjat varva upp, Roger Federer.

Efter två inledande femsetare i årets US Open vann han i tre raka set mot spanjoren Feliciano Lopez i att. 

– Jag kunde inte vara gladare. Det kändes riktigt bra i den här matchen, säger den schweiziske superstjärnan.

Roger Federer har aldrig tidigare inlett en major-turnering med två femsetare, så efter starten i US Open i veckan undrade många om han verkligen skulle vara i stånd att bärga sin tredje Grand Slam-titel för året.

Men efter nattens uppvisning mot Feliciano Lopez i karaktäristiskt högljudda Arthur Ashe Stadium strax öster om Manhattan är det ingen som tvivlar längre.

”Hade det lite motigt”

Den 36-årige mästaren var sig själv igen, uppträdde lugnt och säkert, servade som en gud, hade – till skillnad från i de två första matcherna – inga svackor och vann tämligen komfortabelt med siffrorna 6-3, 6-3, 7-5. 

– Ja, jag hade det lite motigt i de inledande omgångarna. Delvis berodde det på att mina motståndare spelade väldigt bra, men jag kom inte riktigt igång själv heller, säger han till ESPN.

– I den här matchen kändes det dock riktigt bra. Jag kunde inte vara gladare, det är fantastiskt att spela här i New York. Jag ser verkligen fram emot emot åttondelsfinalen 

I den väntar tysken Philipp Kohlschreiber.

Foto: Julio Cortez/AP/TT
Rafael Nadal under matchen mot Leonardo Mayer.

Även världsettan Rafael Nadal – det andra stora affischnamnet i årets US Open – är vidare till åttondelen.

Han började lite vingligt mot argentinaren Leonardo Mayer tidigare under lördagen och förlorade första set efter tiebreak, men sedan kom han igång och vann med 6-3, 6-1 och 6-4.

I fjärde omgången möter han Alexander Dolgopolov från Ukraina.

ARTIKELN HANDLAR OM