Nico Rosberg

Han ersätter Rosberg – nu är F1-pusslet klart

Av: 

Anna Andersson

Valtteri Bottas ersätter Nico Rosberg
Valtteri Bottas ersätter Nico Rosberg

SPORTBLADET

F1-pusslet är klart.

Valtteri Bottas ersätter Nico Rosberg hos Mercedes, Pascal Wehrlein blir Marcus Ericssons teamkollega – och Felipe Massa gör comeback innan han ens hunnit missa ett enda lopp.

Valtteri Bottas och Mercedes teamchef Toro Wolff undertecknar kontraktet.

Inte ens en vecka efter det att Nico Rosberg gått i mål som världsmästare i Abu Dhabi bestämde han sig för att lägga av. Trots kontrakt lämnade han Mercedes och sedan dess har det spekulerats i vem som ska ersätta honom.

Det blir finländaren Valtteri Bottas.

– Ibland tar livet väldigt oväntade vägar och det ger oss spännande möjligheter. Nicos besked var en stor överraskning och det var en mycket stor utmaning för teamet, men när stormen har lagt sig blir du starkare och detta är ännu en stor möjlighet för oss att växa, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

– Valtteri är en rak kille, han är jordnära, det är inget tjafs och han är mycket fokuserad. Han imponerade i juniorklasserna och han har tagit nio pallplatser i F1, nu är det dags för nästa nivå och se hur han klarar av att köra för segrar och slåss om mästerskap.

Utmana Hamilton

27-årige Bottas har kört 77 F1-lopp för Williams, men känner sig redo för en annan utmaning - att bli teamkollega till den trefaldige världsmästaren Lewis Hamilton i den bil som dominerat VM de tre senaste säsongerna. Enligt uppgifter till Sportbladet handlar det om ett kontrakt på ett år.

– Jag är redo att jobba hårt visa stallet vad jag går för. Årets säsong kommer att bli en utmaning och det blir naturligtvis ännu mer jobb när man kommer till ett nytt team, men jag är absolut redo för det, säger finländaren.

– Jag sätter alltid ribban högt och målet är att prestera redan i premiären. Jag är fylld av energi och redo för att jobba tillsammans med Mercedes i år och förhoppningsvis många år framöver.

Veteranen gör comenback

Bottas plats hos Williams tas av Felipe Massa - som gör comeback innan han missat ett enda lopp.

Han lade egentligen av efter förra säsongen, men när Williams blev av med sin rutinerade förare intill nykomlingen Lance Stroll, 18, valde Massa att komma tillbaka.

– Jag är otroligt glad över att jag fått möjligheten att återvända till Williams, jag tävla vidare någonstans 2017 och Williams är ett team som jag verkligen känner för och respekterar. Valtteri har fått en fantastisk möjlighet och jag önskar honom all lycka, säger Felipe Massa.

– När jag fick möjligheten att hjälpa Williams så känns det rätt. Jag har inte tappat min kärlek till racingen och jag är otroligt motiverad inför min comeback.

Wehrlein till Sauber

Mercedes reservförare, Pascal Wehrlein, som förra året tävlade för Manor blir Marcus Ericssons teamkollega hos Sauber.

Det gör att samtliga team, utom Manor, nu har sina förare till 2017. För Manors del handlar det i första hand att överleva, teamet som var sist i VM 2016 är på väg mot konkurs och letar efter nya investerare, annars är F1-sagan över.

Säsongen inleds med premiären i Australien den 26 mars, men de första bilarna presenteras i slutet av februari.

ANNONS

Säkra spikar, givna helgarderingar och sjuka skrällar. Fixar du 13 rätt på Stryktipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nico Rosberg

Motorsport

Toto Wolff

Valtteri Bottas

Felipe Massa

Formel 1

Mercedes