Misstagen fällde världsettan Kerber

Foto: Getty Sport
SPORTBLADET

Först Andy Murray – sedan Angelique Kerber.
Världsettorna är inte längre en del av årets första grand slam-turnering i tennis, Australian Open.
– Jag gjorde många egna misstag, säger Kerber efter 2–6, 3–6 i åttondelsfinalen mot Coco Vandeweghe.

Söndagen den 22 januari 2017 var stjärnfallens dag i Australian Open.
På eftermiddagen lokal tid slogs herrarnas världsetta Andy Murray ut av 50-rankade Mischa Zverev från Tyskland. Bara timmar senare var det Angelique Kerbers tur att lämna årets första grand slam-turnering.
Den 29-åriga tyska världsettan, som är regerande mästare i Australian Open och US Open, spelades ut totalt av den 35-rankade Coco Vandeweghe i slutet av första set, som snabbt gick från 2–2 i game till setavgörande 6–2 efter dubbla break för den 25-åriga amerikanskan.

"Hade en bra dag"

Kerber inledde andra set mycket bättre och bröt Vandeweghe direkt i setets första game, men tappade sedan serven till 3–3. Kerber tappade serven på nytt i det åttonde gamet och Vandeweghe kunde serva hem matchen fram till 6–3 efter totalt en timme och åtta minuters speltid.
– Hon hade absolut en bra dag, säger Kerber som gjorde två dubbelfel och 15 egna misstag i matchen.

Möter Muguruza

Kerber har långt ifrån imponerat i sina tidigare matcher under turneringen, men vill inte skylla på något.
– Mina förberedelser var precis som jag ville ha dem, allt kändes bra. Jag kom hit för att spela bra. Men inom tennisen har du bra och dåliga dagar. I dag var definitivt inte min bästa dag, säger Kerber.
I kvartsfinalen möter oseedade Coco Vandeweghe sjundeseedade Garbiñe Muguruza, Spanien, som besegrade Sorana Cirstea, Rumänien, i raka set (6–2, 6–3). I den andra av fyra kvartsfinaler möter 36-åriga veteranen och sjufaldiga grand slam-segraren Venus Williams, USA, Anastasija Pavljutjenkova, Ryssland. Damernas resterande åttondelsfinaler avgörs på måndagen.