”Hör fotbollsfansen när vi åker skidor…”

Ingemarsdotter hyllar ÖFK: ”Inspirerande”

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET

avAndreas Käck

SPORTBLADET

VAL SENALES. Ida Ingemarsdotter trivs i italienska alperna.

Nackdelen? Att hon inte kunde se Östersunds Europa League-match mot Athletic Bilbao på plats.

– Annars har jag varit på alla EL-matcher. Det är riktigt roligt att se ÖFK just nu, säger skidstjärnan.

Fotboll är i normala fall inte det första man pratar om i en intervju med en skidåkare. Men med Ida Ingemarsdotter gör vi ett undantag. 32-åringen är inte bara en svensk landslagsåkare – hon är också en stor ÖFK-supporter.

– Ja, det är väl svårt att heja på något annat lag när man bor i Östersund…

Vad säger du om deras framfart?

– Det är riktigt roligt att se. Jag har varit på plats på alla Europa League-matcher på hemmaplan, förutom den som var i torsdags mot Athletic Bilbao då, den missade jag eftersom vi är här. Men jag hörde från folk som var där att de gjorde en fantastisk match.

”Riktigt häftigt”

Den bästa matchen Ida Ingemarsdotter varit på i år var den hemma mot grekiska Paok, då Östersund säkrade en plats i Europa Leagues gruppspel.

– Just då var det riktigt häftigt att vara på plats. I den matchen såg man verkligen hur de jobbade tillsammans som ett lag. Nej, det var grymt kul.

Börjar ÖFK stjäla lite av rampljuset från skidorna där hemma nu?

– Nja, så har jag väl aldrig tänkt. Men ÖFK har ju varit en liten outsider som kommit lite från ingenstans och tagit en snabb väg framåt. Många trodde det var omöjligt, men de har bevisat motsatsen och jag tycker det är så häftigt att se.

”Hörs till skidstadion”

Märker man av hajpen hemma i Östersund?

– Jag märker den bland annat när jag är uppe på ÖSK (skidanläggningen) och tränar samtidigt som ÖFK spelar match. Då hör man publiken när det händer något i fotbollen. Skidstadion och fotbollsarenan ligger så pass nära. Men ja, jag tycker det är kul. Inte att de stjäl rampljuset, mer inspiration är något annat, säger Ida Ingemarsdotter.

Känner du igen skidstjärnorna som barn? 00:39