Nya tvillingtornen dominerar i Kings

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Adam Ramstedt och Nicholas Spires.
SPORTBLADET

För tio år sedan dominerade Mike Palm och Joakim Kjellbom under korgarna i Sundsvall Dragons.

Nu heter de nya tvillingtornen Adam Ramstedt och Nicholas Spires. 

– Jag njuter av varje sekund på planen med honom, säger Ramstedt.

Foto: RALF BERGMAN (AFTONBLADET)
Mike Palm och Joakim Kjellbom 2004.

Under flera år utgjorde Joakim Kjellbom, 211 cm, och Mike Palm, 207 cm, de omskrivna så kallade tvillingtornen i Sundsvall Dragons. 2009 splittrades duon, men nu har två nya tvillingtorn växt fram. 

Nicholas Spires, 210 cm, och Adam Ramstedt, 208 cm, gör succé i Södertälje Kings.

– Jag älskar att spela med Nick. Synd att vi inte fått göra det de två första åren i Kings. Jag njuter av varje sekund på planen med honom. Vi har grym kemi, säger Ramstedt. 

Spires är lika lyrisk. 

– Det kanske man ser också. Vi har så kul tillsammans där ute. Han är en av mina bästa vänner. Att få lira med honom och se hur han spelar som jag alltid vetat att han kan och att han får visa det, det är stort och en sådan fantastisk känsla. Det är svårt att beskriva. 

”Haft det inom mig”

Ramstedt snittade bara åtta minuter i ligan förra säsongen men slog igenom med dunder och brak i somras när han fick chansen i landslaget. Nu får 22-åringen visa vad han går för även i ligan. 

– Jag vill själv tro att jag haft det inom mig hela tiden. Sedan kanske jag inte var redo i början och jag tycker inte att jag fick en ärlig chans. Men jag var i det vinnande laget och det är inte lätt att vara bakom ligans bästa spelare Toni Bizaca så jag har förståelse för varför det var som det var på den tiden. 

Ramstedt stod för en jättematch senast mot Borås med 27 poäng och 15 returer. I segermatchen mot Norrköping var det Spires som utmärkte sig i protokollet med 25 poäng och 11 returer.

”Är en bra liknelse”

Duon hade knappt hunnit bli tonåringar när Kjellbom och Palm hade sin storhetstid tillsammans, men de har koll på de gamla tvillingtornen. 

– De var en stark force i ligan. Jag vill tro att vi är nya Palm och Kjellbom. Vi är inte likadana spelare, men det är en bra liknelse, säger Ramstedt. 

Spires: 

– Jag vet att de spelade tillsammans i Sundsvall och var ett ruggigt par. Men jag såg dem aldrig spela. Jag är bara glad att jag och Adam får spela tillsammans. Vi jobbar stenhårt och fokuserar på vår utveckling i år och det kommer ju att visa sig i matcherna. 

Det har det redan gjort. Södertälje har fyra raka segrar, leder SBL och firma Spires/Ramstedt har onekligen varit en bidragande anledning till det. 

ARTIKELN HANDLAR OM