Olof Lundh stoppad av Fifa: ”Lite läskigt”

Fifa abonnerar lyxhotell under fotbolls-VM i Qatar.

Men när TV4-profilen Olof Lundh försökte ta sig in så stoppades han.

– Det kändes lite läskigt faktiskt, säger han i C More.

Fifa abonnerar två lyxhotell (Raffles och Fairmont) i Qatar under fotbolls-VM där snittpriset ligger på 100 000 kronor per natt.

Men när TV4-reportern Olof Lundh tog sig till ett av hotellen och försökte komma in så nekades han inträde vilket fångades av kanalens kameror.

– Ni får inte komma in i byggnaden, säger en tjänsteman.

PLUS: Wernbloom: Så här är VM-stjärnorna på planen

Lundh: Varför inte?

– Det är vad vi har blivit tillsagda.

Olof Lundh.
Olof Lundh.

”Lite läskigt faktiskt”

När Lundh sedan frågar igen varför de inte får komma in så får han som svar ”media”. Lundh berättar sedan om upplevelsen att bli nekad inträde.

– Det är bara Fifa som kommer in om man inte har bokat något, men det är svårt att boka något om man inte kommer åt dem. De stänger till.

– Vanligtvis brukar man kunna söka upp den här typen av hotell och söka intervju. Det är otroligt anmärkningsvärt. De fotograderade av vår ackreditering och det kändes lite läskigt faktiskt att man överhuvudtaget inte får närma sig. Det är flera andra som försökt komma in men det är Fifa som har abonnerat det och skyddar sig själva, säger han i C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN