Keys mot Kerber – Berdych mot Federer

Foto: Dita Alangkara/AP/TT
Amerikanskan Madison Keys under sin segermatch mot Caroline Garcia, Frankrike, i Australian Open.
SPORTBLADET

Tomas Berdych är i kvartsfinal i Australian Open för sjunde gången. Ändå är han en gröngöling i jämförelse med sin kommande tennismotståndare.

Tjecken ställs mot femfaldiga mästaren Roger Federer, Schweiz.

På damsidan är US Open-finalisten Madison Keys vidare till kvartsfinal. Amerikanskan vann mot åttaseedade fransyskan Caroline Garcia i två set, 6–3, 6–2, på 68 minuter i Melbourne.

Keys missade förra årets grand slam-turnering i Australien på grund av en skada och är glad att vara tillbaka på Melbourne Park.

– Det känns bara som att jag spela stabil tennis. Den här matchen var ett bra exempel på det. Jag servade bra, jag returnerade bra. Just nu trivs jag verkligen med jobbet, säger amerikanskan efter segern.

22-åringen har inte tappat ett set i turneringen hittills och möter härnäst 2016 års mästare Angelique Kerber. Tyskan vann sin åttondelsfinal mot Xie Shuwei, Taiwan, med 4–6, 7–5, 6–2.

Vann i tre raka

– Det är härligt att vara i kvartsfinal igen, säger Angelique Kerberg.

– Jag försöker spela lite grand som jag gjorde 2016, att inte försöka komplicera det för mycket.

På herrsidan vann Tomas Berdych mot italienaren Fabio Fognini i tre raka set. Tjecken, seedad 19, ligger dock i lä jämfört med sin kommande motståndare. Berdych ställs i kvartsfinalen mot Federer, som är regerande mästare. Han har varit i kvartsfinal i turneringen 13 gånger, och vunnit varje gång.

I åttondelsfinalen slog han ungraren Marton Fucsovics i tre raka set, 6–4, 7–6 (7–3), 6–2.

ARTIKELN HANDLAR OM