Svenskan vidare i hettan

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Johanna Larsson
Foto: Emil Langvad/TT
Johanna Larsson

Det är fortsatt extremt hett i Melbourne.

Men det verkar inte störa Johanna Larsson eller Roger Federer.

– Om du vill vara bland de bästa måste du spela under alla förutsättningar, säger Federer.

Johanna Larsson är utslagen såväl i singel som dubbel men är nu vidare i mixdubbel efter vinst i nattens första omgång av Australian Open. Larsson och henne tennispartner Matwe Middelkopp besgrade Santiago Gonzalez, Mexiko och Alicja Rosolska, Polen, i två set 6-2, 7-5.

Foto: Vincent Thian/AP/TT
Regerande mästaren, schweizaren Roger Federer vann i tre raka set mot hårdslående tysken Jan-Lennard Struff, 6–4, 6–4, 7–6.

"Det kan hända"

Värmeböljan har fått de största stjärnorna i världen att ifrågasätta säkerheten i Australian Open.

Men den regerande herrmästaren Roger Federer tonar ned det hela och säger att det är en del av spelet och att spelarna borde vara förberedda.

– Vi vet hur hett det kan vara här i Australien. Jag kommer ihåg när vi hade fyra dagar av 40-gradig värme i rad för några år sedan. Nu har vi två dagar i rad.

– Det är på ett sätt svårt att förbereda sig på det. Men du vet när du kommer hit att det kan hända.

Arrangören säger att turneringen är en av få som har en policy kring hur hetta ska hanteras. Det finns is, massa vatten och möjlighet till återhämtning i skuggan.

Martic vidare

Själv klarade Federer sig undan det värsta i torsdagens kvällsmatch på Rod Laver Arena, som han vann i tre raka set, men han säger att han spelat i betydligt värre temperaturer flera gånger.

– Visst, jag såg att andra spelare led. Så länge inget dåligt händer är allt bra.

Även kroatiskan Petra Martic är vidare till fjärde omgången. Martic firade sin 27-årsdag med att vinna mot den thailändska kvalspelaren Luksika Kumkhum med 6–3, 3–6, 7–5.

För 15-åriga ukrainskan Marta Kostjuk har det däremot tagit slut för den här gången. Hon kunde inte stå emot fjärdeseedade landsmaninnan Jelina Svitolina, som vann i två raka set, 6–2, 6–2.

– Hon har definitivt en ljus framtid, säger Svitolina efter matchen.

Publicerad:

LÄS VIDARE