Sportbladet

Kennet Andersson turkisk mästare i kavaj

SPORTBLADET

STOCKHOLM (TT)

I Sverige blev det två SM-guld med IFK Göteborg.

Som utlandsproffs fick han vänta i elva säsonger innan det blev en mästartitel.

På lördagskvällen blev anfallsstjärnan Kennet Andersson turkisk ligamästare med Fenerbahce sedan hans lag besegrat Samsunspor i sista omgången med 3-1.

Det blev en nervös kväll för Kennet Andersson som fick följa avslutningsmatchen mot Samsunspor på bortaplan från sidan på grund av en avstängning.

Fenerbahce var tvunget att ta en poäng för att säkra ligatiteln före bittra rivalen Galatasaray som hade fyra raka titlar. Samsunspor tog dock ledningen med 1-0 efter dryga halvtimmen.

Michael Revivo kvitterade i slutet av första halvlek och sedan avgjorde Fenerbahce definitivt ligastriden under de sista 19 minuterna. Simsek Yusuf gjorde 2-1 i 71:a minuten och Revivo slog till med sitt andra mål i 87:e minuten.

Galatasaray slog samtidigt Trabzonspor med 4-0 på hemmaplan och slutade tre poäng efter Fenerbahce.

Kennet Andersson köptes in från Bologna för att Fenerbahce skulle bryta Galatasarays ligadominans - vilket lyckades direkt. För Kennet har dock inte säsongen enbart varit positiv. Han var borta i tre månader på grund av en fotskada. Kennet Andersson, kritiserad för sina insatser i landslaget före skadan, meddelade också i april att han spelat sin sista match i landslaget.

Sammanlagt gjorde Kennet elva ligamål under sin första säsong i Fenerbahce.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet