Wegerup: Det var stolpe-stolpe ut för Milan & Zlatan i går kväll

SPORTBLADET

MILANO. Smärtsam huvudvärk.

Det vaknar inte bara Nicola Legrottaglie med i dag.

Milan hade en stolpe-stolpe-ut-kväll rakt igenom.

Ett missklädsamt pärband av missade lägen, två förlorade poäng – och ytterligare två skadade på den redan plågsamt långa listan.

Nej, det var ingen bra kväll för Milan på San Siro. Må så vara att man spelade oavgjort och mållöst mot ligatrean Lazio. Men det var ändå en match som kändes mer som en vinst för gästerna från Rom och en förlust för husets herrar.

Det var bara att se Zlatan i natt när han gick rakt igenom den mixade zonen, kostade på sig ett ”ciao” till oss och sen stannade till och skrev några autografer åt Milan-prästens barngrupp.

Besvikelsen stod ristad i hans ansikte och den som såg hans skott gå från stolpe till stolpe och så – bittert – ut kan förstå honom. Bredvid mig på pressläktaren hade jag en äldre man som var betydligt mer tifoso än journalist och han hade redan hunnit resa sig och börja jubla när han förstod att Zlatans skott inte var mål.

Där någonstans kunde man börja ana vilken sorts kväll det här skulle bli.

Poängtappet kan bli avgörande

Klart är att Milan är svårt pressat av alla sina skador. Med en skadelista som inte ens ryms på båda händernas alla fingrar inser man att det kan bli kostsamt för de rödsvarta. De poäng man tappar nu kan som bekant bli avgörande i slutet.

Och om två veckor minus en dag väntar Champions Leauge-åttondelen mot Tottenham.

Det var otäcka bilder på Legrottaglie och när jag i natt mötte Milans fystränare Tognaccini skakade denne på huvudet.

Både Legrottaglie och Bonera togs till sjukhus och bägge lär missa Genoa på söndag.

Milans vice president Adriano Galliani kunde hålla sig för skratt i natt när han kommenterade att klubbens nyförvärv sedan eblott n dag tillbaka redan var skakad.

Slickar såren med stängda dörrar

En stund senare kom också meddelandet att presskonferensen med Legrottaglie och Vilà som skulle hållits i dag, och dit även jag var anmäld, var inställd.

I dag är Milanello stängt medan de rödsvarta slickar såren.

Men storbilds-tv:n i klubbrummet, det med den öppna spisen och Milan-emblemet, kommer att vara på, lita på det.

Allegri, pressfolket och klubbledningen kommer att zappa mellan Romas och Napolis matcher.

Båda lagen i möten de bör vinna, mot Brescia och Chievo. I morgon kväll ska sen Inter ta Bari. Blir det så, i dessa tre matcher, då kan Milan-spelarna verkligen börja känna de jagandes, i synnerhet Napolis, heta andedräkt i nackarna.

ARTIKELN HANDLAR OM