Rydell kan ta titeln – redan första året

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Haft otroligt bra samarbete”

Foto: Bildbyrån

Rickard Rydell har gjort en säsong i STCC:

Och han slåss redan om titeln.

– Det är riktigt kul att jag fått chansen till det, säger han.

43-åringen är en av Sveriges mest meriterade standardvagnsförare, men han har nått alla sina framgångar utomlands. Han har varit framgångsrik som formelförare i Japan och vunnit F3 i Macau, sedan har han varit framgångsrik i BTCC, WTCC och Le Mans, men till årets säsong kom han tillbaka och han har fört upp Chevrolet till toppen.

Inför finalen på Mantorp ligger han två poäng bakom Fredrik Ekblom och Team Biogas.

”Klaffat bra”

– Det är otroligt kul att få chansen till detta redan första året, vi har gått från att vara ett team med en bil, till ett team med två bilar och nu tre bilar. Det är fantastiskt att allt har kunnat klaffa så bra redan första säsongen, säger Rickard Rydell.

– Vi har haft ett otroligt bra samarbete i stallet och vi har förberett oss riktigt bra. Nu ser jag fram emot finalen.

Vilka faktorer blir avgörande?

– Kvalet är enormt viktigt. Hela säsongen har det varit oerhört jämnt, det är viktigt att kvala bra för den som tar pole har vunnit det första racet och sedan är det omvänd startordning och det är svårt att köra upp sig från plats åtta till mer än plats fyra-fem.

Inför finalen har Team biogas förstärkt med en fjärde bil och Chevrolet har tre bilar sedan den förra tävlingshelgen.

”Har jättebra chanser”

– Jag tycker inte att det är så stor skillnad egentligen. När folk hoppar in i bilar de inte känner har de svårt att få ut max och då blir det inte så många extra poäng heller, även om vi hade en väldigt lyckad helg på Knutstorp sedan där Michel Nykjær körde in många poäng i vår tredjebil, säger Rickard Rydell.

– Nu tycker jag att vi har jättebra chanser, vi hade ett bra test förra veckan och vi är väl förberedda. Vi fokuserar på det som vi kan göra för att köra hem titeln.

Det blir i så fall hans första – och största framgång i Sverige.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC