Domaren skadad – då hämtades ny från läktaren

SPORTBLADET

”Det var väl tveksamt om jag skulle hoppa in på banan”

Foto: Stefan Flöjt, till vardags är målvakt i Caperiotäby, fick hoppa in som domare.

Domaren Niklas Mothander skadade sig i mötet mellan Täby och Djurgården i damernas elitserie.

Då kastades Stefan Flöjt – som till vardags är målvakt i Caperiotäby – in från läktaren.

– Det var väl tveksamt om jag skulle hoppa in på banan. Hade det hänt något hade det varit värsta rubrikerna, säger han.

Det var med 13 minuter kvar av derbyt Täby–Djurgården som den ene av domarna – Niklas Mothander – tvingades kliva av skadad.

– Det bara brann till i vaden. Det är väl en bristning jag har fått, säger han.

För att kunna slutföra matchen började arrangörerna leta efter domare i närheten. Och som tur var satt en på läktaren – Stefan Flöjt, 35, till vardags tredjemålvakt i Caperiotäby, som toppar herrarnas elitserie.

”Bara att köra”

Flöjt – som dömt division 2 som högst tidigare och hållit i utbildningar på Åland – bytte om till Mothanders kläder och satte pipan i munnen.

– Jag var där för att göra en matchanalys på målvakterna i Djurgården. Det var väl tveksamt om jag skulle hoppa in på banan, men samtliga godkände det, så det var bara att köra, säger han.

– Det tog några minuter att byta om, men matchen kom i alla fall igång.

Men du hade lite sympatier för Djurgården?

– Nja, inte när man kommer ner på planen, då kopplar man bort det. Hade det hänt något hade det varit värsta rubrikerna.

– Jag har dömt i närmare 20 år, så det gick ganska bra. Båda lagen var medvetna om läget och det var ganska schysst spel. Det var bra tempo, som jag inte är van med från när jag har dömt andra matcher. Men alla verkade nöjda, jag gjorde inte bort mig.

Djurgården vann till slut matchen med 10–4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy