”Vi ska ta ner dem på jorden”

Norrköping ute efter revansch

Elisabeth Egnell.
Elisabeth Egnell.

Norrköping Dolphins kollapsade senast.

Nu ska de sänka Northland på hemmaplan.

– Just nu går det på vatten, men vi ska ta ner dem på jorden, säger Elisabeth Egnell.

Mästarinnorna Norrköping Dolphins gick inte att känna igen i den första SM-finalen. Northland kom ut heltaggad på hemmaplan och vann med 73-59 trots att stjärna Tina Trebec blev knäskadan i den andra perioden

– Vi måste släppa matchen i fredags, men det var tufft. Northland var riktigt bra, vi var inte bra. Men det kan inte bli mycket sämre och det är skönt, säger Elisabeth Egnell.

”Har justerat saker”

Norrköping behöver kvittera finalserien i kväll för att inte tvingas åka upp till Luleå med kniven mot strupen på lördag. Egnell är övertygad om att det blir en annan match i Norrköping.

– Vi har justerat saker. Det är inget konkret eller tekniskt. Det är generellt ett energiproblem, vi måste komma ut på ett halv annat sätt med en annan aggressivitet.

Hur löser man ett sådant problem?

– Vi måste försöka behålla självförtroendet, samtidigt som vi är ödmjuka Vi får inte tro att vi är sämre än vad vi är och inte tro att vi är bättre än vad vi är. Alla måste dra sitt stå, i fredags var det ingen som var bra.

Norrköping vill se en annan matchbild där de får kontrollera tempot och störa Northlands offensiv.

– Just nu går det på vatten allihop, men vi ska ta ner dem på jorden är tanken, säger Egnell.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN