Så ska fjolårets vinnare ta hem över 1 miljon kr

SPORTBLADET

Satsar på andra raka segern i Unibet Open

Foto: Kassem Yassine från Malmö satsar på ny succé under Unibet Open i år.

KÖPENHAMN: I fjol kom han med i turneringen som sista reserv och gick hela vägen till seger i Unibet Open.

Nu siktar Kassem Yassine på att behålla den ärofyllda titeln – och vinna över en miljon kronor.

– Jag kommer att spela mindre aggressivt än vanligt, säger han till Sportbladet Poker.

Just nu avgörs den årliga pokerturneringen Unibet Open på Casino Copenhagen i Köpenhamn.

Turneringen har lockat mängder av spelare ifrån flera länder och under helgen ska spelarna göra upp om ett förstapris på över en miljon kronor.

En av dem som jagar segern är fjolårets succéman, Kassem Yassine.

33-åringen från Malmö är ute efter andra raka segern och Sportbladet Poker träffade honom precis innan han gick in i turneringen.

– Just nu är det lite nervöst. Men jag är laddad och har taktiken klar för mig. Det ska bli spännande och jag satsar på att vinna i år. Jag har spelat poker sen jag var 13-14 år och har alltid gillat att gambla. Nu har jag lyckats försörja mig som professionell pokerspelare i tre år.

Vad är dina styrkor som spelare?

– Jag gillar mest liveturneringar. Då kan jag lättare memorisera andra spelare och jag ser på mina motspelare hur de spelar. Sedan är jag en mycket svår människa att bluffa och jag är väldigt envis. Jag läser situationerna väldigt bra och det tror jag är min främsta egenskap, säger han.

Kom in som sista reserv

I fjol hade Kassem Yassine ett av sina bästa år som pokerspelare. Han vann flera turneringssegrar där vinsten i Unibet Open väger tyngst.

Men det var nära att han inte ens kom med i turneringen.

– Tanken var att inte spela. Men sedan ringde min bror och sa att det fanns 25 extra platser. Då bestämde jag mig för att slänga mig i bilen och köra över bron. Sedan fick jag vänta i tre timmar innan jag som sista spelare kom med. Och sedan flöt det bara på, säger han.

Hur ska du göra för att vinna i år igen?

– Jag tror att chansen är bra. Jag mår bra och är väldigt motiverad. Jag kommer att spela mycket mer vaksamt och försiktigt. Jag läser spelet mycket bättre nu och kommer att satsa på att spela stabilt till en början. Det blir inget aggressivt spel, men jag tror på den här strategin, säger han.

Dag 1 B är i full gång. Följ turneringen live från 14.20 här

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker