Vem blir årets sexbomb nu när Kåberg och Ledin rakat sig?

De 16 viktigaste frågorna inför elitseriestarten:

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Emil Kåberg (till vänster) – en rondellkulting?

1) Vilket av de tippade topplagen ligger i botten efter fem omgångar?

Det är alltid nåt lag som floppar.

Jag tippade Färjestad. Det skulle lika gärna kunna bli Linköping med tanke på deras mediokra backar.

Men till sakens natur hör att det nästan aldrig blir de som man förväntar sig.

I år skulle det därför kunna bli Modo. Ja, faktiskt. Tänk om svenska mästarna under Harald Lückner får allvarliga problem ...

2) Är det helt självklart att HV 71 tar guld?

Nja, inte alls. Kenta Johansson är ingen självskriven HV-coach, lite för mycket noll-åtta, lite för mycket Timråkuf, där succén som luften gick ur förra året nog skakade om honom en hel del. Och lite tunt ser det ju ut på forwardssidan.

3) Hur mycket utvisningsproduktion från intelligensreserven Ledin-Jämtin-Ward-Torp kommer övriga laget att tåla? Och hur bra är egentligen Stefan Liv 2007?

Har misslyckandet i NHL knäckt honom? Och det här med att ha småbarn – det brukar påverka. Liv såg lite tunn ut när jag träffade honom inför starten. En målvakt måste väl vara jättestor ... som i NHL ... eller?

4) Varför hackar alla på Magnus Arvedson?

Smart teoretiker. Sveriges bästa defensiva spelare nånsin. Lite nördig. Lite mobbad i Färjestad på grund av läckande om inre stridigheter i klubben förra året. Men en ny tränare – herregud, Hockeysverige, var glada över att det kommer en ny ung coach.

5) Varför trodde alla att Fredrik Bremberg skulle dumpa Djurgården häromveckan när det i själva verket var hans äktenskap som blev dumpat?

6) Sverige fick ishockey-VM 2013 – räddade det karriären för Christer Englund?

Ja, absolut. Utan VM hade han fått svårt att sitta kvar, för då hade alla viktiga inom svensk hockey fattat att det var av personliga skäl som Sverige inte får VM längre. Enligt vad jag erfar är det fortfarande behandlingen av Rickard Fagerlund som spökar.

7) Stämmer egentligen den gamla klassiska ramsan från Globen: ”Håkan Loob är homosexuell”?

Jag träffade Loob i fredags och passade på att fråga.

– Vill du prova? svarade han.

– Nej, svarade jag.

8) Vem är veckans Glenn Hysén?

Jennifer Wegerup som skrev ”Jag ska lifta iförd bara bikini hela vägen till Milano om Inter vinner CL 2007/2008” eller jag som skrev att jag personligen ska åka till Munkfors och be Pelle Prestberg om ursäkt om han gör mer än sju mål i år?

9) Hur slutar första mötet mellan Emil Kåberg och Per Ledin, Lance Ward, Andreas Jämtin?

En liten rondellkulting mot hockeyns samlade al-Qaida-pigs. Lördagen den 20 oktober klockan 15.00 är det dags. Grattis, Kåberg.

10) Varför skulle inte Brynäs kunna bli årets flopp? Vem ska egentligen göra målen åt Boork? Brendl?

Tja, vi får väl se ... Han kanske kommer kanske att ha jätteont ... nånstans, så fort Boork skäller lite på honom.

11) Kommer Djurgården att ha över 4 000 i publiksnitt? Mora över 2 000? Södertälje över 3 000?

Kanske, om Linus Klasen visar att han är så bra som alla som inte sett honom spela skriver att han är. Tekniska genier i 20-årsåldern brukar dock få lite svårt mot stora, sura och elaka elitseriebackar och gamla tränare. Glöm inte Kristian Huselius mardrömsår i Färjestad.

12) Kommer Dick Axelsson, Djurgården eller Mattias Tedenby, HV71 att bli årets rookie?

Det ska hur som helst bli kul att se Dick Axelsson – ett år för sent i elitserien. Big Dick är bra, säger mina spioner i Huddinge.

13) Vem blir årets sexbomb nu när Kåberg och Ledin rakat av sig sina vackra skägg?

Jag – eller snarare Maria Lavas har en synpunkt: ”Som Mora-fan måste jag säga att jag är lite besviken, varför har inte ni experter tippat oss sist? Tänk att överge en sådan fin gammal tradition! Nu känns det faktiskt lite oroväckande. Nåväl, vi må kanske inte ha den på papperet bästa truppen, men vi har i alla fall elitseriens klart snyggaste tränare! Riktig babe, finns ingen som ens kommer nära.”

14) Om man nu har en hel kasse full med pengar att värva för – varför köper man då en åldrad gammal stjärna som är totalt förknippad med en helt annan klubb och är känd för att alltid vara skadad?

Fast jag erkänner att på pappret är kedjan Öberg-Söderberg-Renberg en av serien mest intressanta. Speed, smarthet, kraft.

15) Kommer Challe Berglund att kunna motstå frestelsen att återskapa kedjan Hedström-Rahl-Pärsinen?

Det var ju trots allt den koncentrerade fonden av världsklass som gjorde Timrå till överlägsna dominanter – innan den gick sönder.

16) När blir det 16 lag i elitserien?

avLasse Anrell