Parnevik/Nilsmark kan hoppa av Scandinavian Masters

SPORTBLADET

”Vi är extremt trötta”

ARLANDASTAD. Arbetet med Scandinavian Masters har slitit på Jesper Parnevik och vd:n Fredrik Nilsmark

Enligt Sportbladets källor så hårt att duon funderar på att inte fortsätta nästa år.

Trots att planerna var att fortsätta fyra år till.

– Vi ska vila och fundera, säger Fredrik Nilsmark.

Foto: SLITNA Jesper Parnevik och Fredrik Nilsmark skulle jobba med Scandinavian Masters i fyra år till. Men efter att ha slitit dygnet runt de senaste veckorna är de inte säkra på att stanna så länge. ”Jag vill inte diskutera framtiden så här nära inpå tävlingen”, säger Nilsmark.

Årets Masters blev en stor publiksuccé. Över 120 000 åskådare har kommit till Arlandastads golfklubb under veckan och det är bara 2000 färre än rekordåret 1995.

– Det är oerhört glädjande och klart över förväntan, säger Nilsmark.

Hundra samtal per dag

Men trots att tävlingen på många sätt blev en folkfest med spännande avslutning har Masters ledningsduo enligt uppgifter funderingar på att hoppa av.

– Jag vill egentligen inte diskutera framtiden så här nära inpå tävlingen. Nu ska jag jobba två veckor till och sedan ska jag vila lite och fundera, berättar Fredrik Nilsmark.

De senaste veckorna har Nilsmark och Parnevik vissa dagar varit på tre luncher, tre middagar och flera andra möten. Ibland ringer de över hundra samtal om dagen och pressen har varit hård.

– Vi är extremt trötta, det ska jag villigt erkänna, men det är samtidigt en skön trötthet, säger Nilsmark, som är nöjd med stora delar av årets tävling utan att tycka att allt varit perfekt.

”Har flyttat en tanker”

– Men vi har haft tourens coolaste hål och det ska vi bygga vidare på.

Området runt 18:e hålet blev en jättesuccé och stämningen har verkligen varit hög.

Och många av spelarna hyllade den nya stilen efteråt.

– Det är roligaste tävlingen på året och att vandra upp 18:e har varit enormt, säger tvåan Peter Hedblom.

Nilsmark är anställd av Scandinavian Masters medan Parnevik har ett kontrakt som sträcker sig till 2011. Men nu kan alltså arbetet med Masters stanna vid ett år.

– Det känns som att vi har flyttat en tankbåt. Vi ska låta detta sjunka in så får vi ta ett beslut sedan. Men vill en av oss sluta så slutar båda, säger Nilsmark.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf